27-12-2019, 11:41 PM
(27-12-2019, 11:05 PM)Александар Динчић Пише:То би Вуку требало да кажеш, а не мени. Барем оном Вуку са Бадње вечери 1990. године.(27-12-2019, 07:25 PM)Бенито Пише: оне олујне ноћи 1915. године, када је српска влада у Нишу за ратни циљ Србије прогласила братство са Хрватима и стварање унитарне Југославије.
Није тачна ни година, нити закључак.
Али, не чуди мене ово. Да ли си слушао Љушића ономад у Ћирилици како лупета о Брозу? Па, Радован Дамјановић у низу интервјуа.... И низ свих тих историчара који су били на историји 70-их и 80-их година 20 века.
Они, и то одговорно тврдим, било да су професори на факултету, било да се на неки други начин у јавности представљају као историчари, појма немају о српској историји после 1903. године. Чак је и то блага оцена- они везе са везом немају.
А то је намерно урађено да би то био аутономан терен удбе, која је дала бефел Добрици Ћосићу да направи слику српског 20 века како одговара титоистима.
И сад се ми чудимо што је Вук Драшковић у то поверовао. Уосталом, као и сви за тим столом.
Није различито мишљење било ни у другим опозиционим странкама, нити у СПС. Сви су они тада били лоботомирани делом Добрице Ћосића.
Велика већина је то остала и данас.