15-01-2020, 09:27 AM
(15-01-2020, 12:08 AM)ЛукаЛоко Пише:(14-01-2020, 01:56 PM)Vlad Alekš Пише:(13-01-2020, 11:24 PM)ЛукаЛоко Пише: Ин мемориам
Јуче је у Риму преминуо у 84. години Ђампаоло Панса, један од најпознатијих италијанских новинара.
Бог да му душу прости.
Него реци ти мени када ће код вас бити парламентарни избори? Немам живаца више да чекам - да Салвини коначно направи владу као премијер (председник владе). И да једном заувек растури тај неолиберални и неокомунистички олош који се запатио по целом свету, а посебно у Европи. Па да поделимо ту јадранску обалу - вама Истра са Фиуме (због Д' Анунција), а нама све јужно од Фиуме.
За пар недеља, 26. јануара, биће локални избори у покрајини Емилија-Ромања.
Она је у Италија црвена покрајина пар екселанс. Црвени њом владају непрекидно од 1945. године.
Ти избори ће имати свакако велик национални значај. Бивши комунисти су већ изгубили у периферичним градовима те покрајине: Парма, Ферара, Имола.
Болоња је последња црвена тврђава у Италији.
За Салвинија и остале десничаре то значи јуриш на последњи бастион комунизма. Биће густо.
Будући да су комунисти давно основали интернационалу, ми антикомунисти ћемо бити принуђени да оснујемо антикомунистичку интернационалу.

За генералног секретара те нове интернационале предлажем ону жену која је у коалицији са Салвинијем.

(14-01-2020, 05:35 PM)Николај Пише:(14-01-2020, 01:56 PM)Vlad Alekš Пише: Па да поделимо ту јадранску обалу - вама Истра са Фиуме (због Д' Анунција), а нама све јужно од Фиуме.
Немој тако, нама туђе никад није требало, наше је до Сплита само.
А шта да радимо са обалом од Сплита до Реке? Двојна управа, српско-талијанска? Може. Градоначелник Србин, а председник скупштине града Талијан. Па тако наизменично од града до града. Ево, на пример, ја бих поставио Берлусконија за градоначелника Шибеника.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!