12-03-2020, 01:08 PM
(11-03-2020, 07:12 PM)ЛукаЛоко Пише: Коста,Са једне стране по први пут могу да разумем неки делић незгоде у којој су се нашли људи на власти. Пошто нико од њих не гледа даље него да добро прође до следећих избора, сад су се нашли у озбиљну ситуацију за коју нити су припремани нити имају дугорочни поглед за решавање такве кризе. Разумем то што ипак се осећа да не желе (бар у Француској) да изазову панику међу становништвом што би могло довести до анархије, те покушавају како знају неспретно да смире страсти. Заиста делују глупе одлуке да метро наставља неометано да функционише а да се окупљања од преко 1000 људи забрањују уљкучујући спортске утакмице, али са друге стране с обзиром да и међу "стручњацима" (мислим на епидемиологе) више преовлада идеолошка пристрасност него наука, министри и преЦедник нису баш ни моћни да донесу праве одлуке.
Чујем да у Француској Макрон одолева доношењу најстрожих мера против ширења вирус, а у Немачкој је изгледа исто, да се у Паризу и даље људи возе метроима и бусевима, значи да се вирус шири неометано.
То је сулудо! Тамо сте у ширењу вируса само једна недеља дана назад наспрам на нас у Италији, за недељу дана биће тамо тешко као и код нас, а ми за то време само Бог зна како ћемо бити.
Мада, да имају иоле здравог разума, могли би на пример прво се медијима не шири педагогија о томе: који је тај вирус, какви су симптоми, како се преноси, како се заштитити, коме се јавити ако постоји сумња да је особа заражена, итд... Онда, чујем да не може свако да буде подвргнут анализи, већ само "одабрани" и то како изгледа по критеријуму "ко је моћнији и богатији".
Нервира ме посебно што многи већ размишљају о вакцини, а да нико не помиње лечење. Јер вакцина теоретски учи тело да се одбрани од вируса али не лечи.
Чујем баш синоћ на ТВу да Француској прети судбина Италије веома брзо тј за 15 дана најдаље, па се бринем покушавајући да замислим како све то може изгледати и ако заиста дође до тога да свак седи кући, бојим се да ће део становништва по већим градовима помрети за недељу дана од глади.

Да ли Лука можеш нам описати како је стање у Италији. Било би занимљиво да овде напишеш сваки дан по нешто као нека врста дневника. Поздрав и држи се!
Слобода или Смрт!