12-03-2020, 05:02 PM
(12-03-2020, 04:46 PM)Јеремија Пише: Корона вирус није непознат и не разумем зашто се ствара паника на глобалном нивоу?Откуд 1962-е!?!
Први пут је вирус корона изолован 1962 године.
Пре неколико година имали смо најезду SARS-Cov-2 који је изазивао сличне симптоме, тј. нападан је респираторни систем.
Преживели смо птичији, свињски грип, кравље лудило, сиду... не разумем, зар да у 21-ом веку један вирус изазива апокалиптичну хистерију?
Чини ми се да је први пут, бар задњих 30 година, да нека болест/вирус пређе за свега пар месеци на све континенте и већ зарази чак и спортисте из најскупљих спортских клубова (Реал Мадрид, односно француз Руди Гобер у НБА лиги) и министре и посланике. Управо ми прође вест да су већ 7 француских посланика заражени и министар културе. За Сарс и Х5Н1 се то углавном задржавало ако ме памћење не вара у Азију, Ебола у Африци, кравље лудило у западној Европи претежно Француска и Британија... А чим је нешто непознато, несхватљиво човек се одувек плашио и паничио.
(12-03-2020, 04:46 PM)Јеремија Пише: Владине снаге могу хапсити, ограничавати кретања, присилно депортовати људе... ма, могу радити шта хоће.Али треба имати у виду да ти који би хапсили и депортовали такође имају фамилије који подлежу истим забранама као и остало становништво, па ако је баш то циљ, бојим се да им неће бити тако лако спровести тај тоталитаризам.
(12-03-2020, 04:46 PM)Јеремија Пише: Е сад, шта је са милионима избеглица које надиру у Европу? Зар за њих не важе правила као за сав остали свет?Много тога и не знамо.
Много тога је у игри. од биолошког и економског рата па до депопулације човечанства.
У овом случају сумњам да је реч о намерној депопулацији, јер би се то задржавало у Африци, пошто према неки проценама становништво Африке треба да дуплира до 2050-е док Европске земље саме изумиру.
Јест то са "мигрантима" право питање које важи још од присилне вакцинације деце које се не помиње за илегалне имигранте који су наводно већим делом жене и деца.
Слобода или Смрт!