17-03-2020, 08:40 PM
(17-03-2020, 07:44 PM)Бенито Пише: Колико процењују да ће трајати такве мере у Француској?За сада одређено за "најмање 15 дана обновљиво", мада нисам наишао негде да је званично наведен датум. Редовно се помиње на интернету да ће сигурно потрајати месец дана, негде 5 недеља, а неки "стручњаци" кажу чак и 2 месеца. Почело данас у подне, јутрос сам прошетао у околини, ред пред продавнице, маркете које продају прехрамбрене производе, мада су обећали да ће редовно бити добављања и да неће бити несташице. Сутра се спремам да идем да купим хлеба, а пекара је километар и 300 од мене, а на путу има бар 5-6 арапских пекара где нисам никад куповао пре свега јер је квалитет веома лош и нећу да купујем код њих. Питање је како ће бити кад будем наишао на полицијску контролу која је чини ми се неизбежна: надам се да се нећемо свађати због тога што нисам ишао по хлеба ближе и да ћу зарадити казну.
Све у свему, јавно мњење сматра да је не само аматерски већ и веома неозбиљно и неодговорно понашање власти посебно у вези тог вируса задњих 2 месеца, па и самог председника Француске, какве у историји није било.
Слобода или Смрт!