30-03-2020, 05:42 PM
(30-03-2020, 04:18 PM)ЛукаЛоко Пише: Већ раније сам написао да Италијани и Немци и неки други различито рачунају жртве те болести.Све ово што си написао ме заиста подсећа на Француску.
У Италији рачунају све који гине „са тим вирусом“, међутим ако су то људи оболели од рака, можда би било боље рачунати да су погинули од те болести.
Други разлог за толико високу смртност може бити то да је у Италији просечан узраст много висок, на свету само у Италији и Јапану има толико стараца, а сада управо старци највише страдају.
Када вирус улази у један старатељски дом, старци масовно умирају. То се више пута десило, само у оном који се налази у Лодију, јужно од Милана, умрели су 37 њих.
Трећи, могу нагађати, може бити то да, упркос томе што су се италијански политичари хвалисали да имамо најбоље здравство на свету, нема се толико места у болницама за толико оболелих.
Сада се више нико не хвали за то, него да су новинари у последњим данима отворено причали да је била грешка смањити буџет за здравље, као што је било у последњих пар деценија.
У Риму су огорчени да су затворили болница „Форланини“, скупи алати су затим покрадени а остало је застарело. А то је болница која се налази само неколико стотина метара од установе „Спаланцани“, која је болница задужена за заразне болести, а дакле је „Форланини“ могао ефикасно да ради као помоћна структура са овом главном болницом.
Мени делује да све државе лажу по питању броја жртава и преминулих па, поред примера које си навео, чак ни не бележе све жртве: у Француској до недавно кажу да ко умре кући или у старачки дом од тог вируса није урачунат у бројку из разних "разлога".
Исто као у Италији су затварали болнице, па чак и чувену "Вал д грас" у Паризу (која је од прилике као ВМА код нас), где су се лечили и председници Француске и инострани, а постојала 200 година. То наводно ради "смањења државне потрошње", а водило се безобзирно па се много медицинског особља буни, жали штрајкује задњих година.
А то ме подсећа да се свугде често води полемика око тога да ли држава превише запошљава или не, па сам случајно наишао на чланак стар 2 године где упоређују ЕУ државе по стопи државних чиновника по 1.000 становника, и баш сам се изненадио сазнавши да су највећи број у Скандинавским земљама!
Цитат: La France n’est pas suradministréehttp://archive.wikiwix.com/cache/?url=ht...2F00082599
Laurent Jeanneau 23/01/2018
En 2015, le taux d’administration français se situait à 88,5 ‰, c’est-à-dire que l’on comptait 88,5 fonctionnaires pour 1 000 habitants. C’est plus qu’au Royaume-Uni (79,4 ‰) ou qu’en Belgique (75,7 ‰), mais nettement moins qu’en Suède (138,1 ‰), qu’au Danemark (143,5 ‰) ou qu’en Norvège (158,8 ‰).
У преводу: "2015-е у Француској је било 88,5 државних чиновника по 1.000 становника, у ВБританији 79,4, Белгији 75,7 али Шведска 138,1, Данска 143,5 и Норвешка 158,8 "!?!
Да ли постоји негде податак за Србију?
Слобода или Смрт!