10-04-2020, 05:17 PM
(09-04-2020, 10:46 PM)Уставобранитељ Пише:(09-04-2020, 10:16 PM)Милослав Самарџић Пише:(09-04-2020, 10:09 PM)Уставобранитељ Пише: Комунизам, фашизам, мени је исти ђаво. Обе се налазе на половима политичког спектра али примењују апсолутно исте методе преживљавања. Буквално не видим никакву разлику међу те две појаве.Велика је разлика у данашњој нашој ситуацији. Ако имате времена:
http://www.pogledi.rs/zasto-sam-protiv-t...tifasizam/
Сећам се да сам прочитао овај текст пре неколико месеци када сам почео посећивати форум. У суштини, делим мишљење готово у сваком реду. Могу да повучем "фашизам" из мог првог уноса и да убацим "тоталитаризам" и то би био прави израз.
Моје одбијање да их ставим на исти идеолошки пол је чисто социолошке природе. Комунизам се заснива на марксистичком и револуционарном тумачењу, захтева уништење постојећих друштвених односа и њихово очишћење до темеља. Фашизам претпоставља нешто "мекше" методе, он је реформистички. Међутим, пошто се заснују у одређеном друштву, гуше све слободарске тековине (сматрајући их реакционарним). Методе су им исте. Тоталитарне.
Не правим вредносну разлику између комунизма и фашизма, то желим рећи. Презирем и једну и другу "идеју".

Очински смех кад ђеца лапрдају због незнања а не са умне немоћи попут рецимо Шумадрипца, без увреде, нема љутиш!
Чловече....млади људи ама увезани у идеолошке чворове из прошлога рата и неква изнуђена сааааааааааааааааавезништва!
Тако нешта не пада на памет никоме, чак ни на Гњилежном Западу, иначе да размишљају овако они би још увек славили Стаљина као саааааааааааааааавезника!

Како оно беше
"Ми смо момци из прошлога рата,
Дражиновци србског Команданта...."
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!