16-04-2020, 06:16 PM
Србине, из поштовања према теби као старом форумашу, одговорићу ти са више такта. Искрено.
Да не будеш и у најмањој заблуди о мојем погледу на титуле војвода с почетка 20.века.
Ја браним војводу Пећанца из 1917 од Пећанца из 1941-1944.
Погледај данашњу фотку коју је поставио Милош на теми Најлепше четничке слике и прочитај ту биографију, па онда прочитај биографију Омиљена Милића.
1941 код Пећанца су пошле заиста национално исправне личности. Оправдано и логично. Такви људи су га редом остављали, прелазили код Драже, неки пали у ропство, неки платили главом, неки се пасивизирали... Те празнине попуњавао је са сумњивим ликовима, као Омиљен идр.
Да ли си ме ти нешто демантовао у вези Омиљена ? Ниси, баш ништа.
Да ли си ме нешто допунио у вези Омиљена ? Јеси.
Објаснио си ми како се постаје четнички војвода. Лепо, али безпотребно. Ево наведи ми ту четничку акцију која га је препоручила за војводу.
Да се нашалим, и на свадби код Александара Јанковића није био војвода, већ кум.
Угашени Пећанчевим одреди ( ко их је угасио и зашто ? ) и четнички војвода прелази код љотићеваца, сарадника Немаца, под команду К.Мушицког ( бивши заробљеник у Колубарској бици) Плата редовна.
На крају војвода "емигрира " са Немцима.
Сада, опет, прочитај ону биографију са Најлепше....
Брате Србине, ту нема шта даље.
Једно је Равна Гора, а друго је Букуља.
Да не будеш и у најмањој заблуди о мојем погледу на титуле војвода с почетка 20.века.
Ја браним војводу Пећанца из 1917 од Пећанца из 1941-1944.
Погледај данашњу фотку коју је поставио Милош на теми Најлепше четничке слике и прочитај ту биографију, па онда прочитај биографију Омиљена Милића.
1941 код Пећанца су пошле заиста национално исправне личности. Оправдано и логично. Такви људи су га редом остављали, прелазили код Драже, неки пали у ропство, неки платили главом, неки се пасивизирали... Те празнине попуњавао је са сумњивим ликовима, као Омиљен идр.
Да ли си ме ти нешто демантовао у вези Омиљена ? Ниси, баш ништа.
Да ли си ме нешто допунио у вези Омиљена ? Јеси.
Објаснио си ми како се постаје четнички војвода. Лепо, али безпотребно. Ево наведи ми ту четничку акцију која га је препоручила за војводу.
Да се нашалим, и на свадби код Александара Јанковића није био војвода, већ кум.
Угашени Пећанчевим одреди ( ко их је угасио и зашто ? ) и четнички војвода прелази код љотићеваца, сарадника Немаца, под команду К.Мушицког ( бивши заробљеник у Колубарској бици) Плата редовна.
На крају војвода "емигрира " са Немцима.
Сада, опет, прочитај ону биографију са Најлепше....
Брате Србине, ту нема шта даље.
Једно је Равна Гора, а друго је Букуља.