15-07-2020, 04:45 PM
Ово је осврт на дела Лаза М.Костића кога је ,руку на срце,у доброј мери популаризовала срс,штампајући његова сабрана дела.Има ту разних варијација на разне теме од разграничења са Хрватима,српске старозаветне мисли,приче о пореклу БИХ муслимана,о народним и државним симболима код Срба,о значају Видовдана и сл.Имао сам та сабрана дела али их мењах за неке друге књиге.Ко може нек чита Костића,има тај Србин из Боке знања о много чему,мада и грешака.
Пробајте са књигом Поменик Гатачких четника 1941-1950.Нисам је читао,унапред се огражујем,али чини ми се да може навести на неке закључке.Поздрав.
(14-07-2020, 10:27 PM)Dzoni Пише: Ако неко зна нешто, било шта о мом прађеду Јовану и његовом брату Раду Косовићу из Гацка у Херцеговини.
Раде рођен 1896. имао је чин Мајора у краљевској војсци.
Убиле су га усташе 9. јуна 1941. за вријеме 6-тојунског незваничног устанка у Херцеговини.
Јован убијен у Михољачама код Гацка од стране комуниста током рата стварно не знам кад.
Нисам сигуран али мислим да је Јован био у Краљевској морнарици
Мало знам о њима јер ми је ђед остао без оца са 2/3 године није га ни упознао.
Пробајте са књигом Поменик Гатачких четника 1941-1950.Нисам је читао,унапред се огражујем,али чини ми се да може навести на неке закључке.Поздрав.