23-07-2020, 08:59 PM
(23-07-2020, 08:20 PM)Александар Динчић Пише:Heroji Halijarda = HH = Heil Hitler = Bajic je ljoticevac(23-07-2020, 05:13 PM)Милослав Самарџић Пише: Нашао сам на сајту Еспресо.рс:
U scenariju za film „Heroji Halijarda“ reč je o operaciji spasavanja savezničkih pilota u proleće i leto 1944. godine. Najveća pojedinačna operacija spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija odigrala se u selu Pranjani, uz logističku podršku Jugoslovenske vojske u otadžbini. Pored te, na istorijskim činjenicama zasnovane linije priče, ključni akteri su članovi porodice Jović. Dva brata iz te porodice nalaze se u sukobljenim vojskama – Mirko je u četnicima, a Sreten u partizanima. Njihov otac, pokušava da zaštiti najmlađeg sina da se ne priključi nijednoj vojsci.
Iz obrazloženja Komisije: "Ključna vrednost ovog scenarija vezana je za snažni dramski sukob proistekao iz činjenice da su dva brata u oružano suprotstavljenim stranama, a dodatni kvalitet je melodramska linija nastala zaljubljivanjem njihove sestre u američkog pilota. ,Heroji Halijarda' je ambiciozan projekat, koji obuhvata mnoštvo likova i široku skalu važnih istorijskih događaja i privatnih istorija. Imajući u vidu dosadašnja iskustva producenta može se očekivati filmski sadržaj privlačan širokom krugu gledalaca."
Зашто не "Јунаци Халијарда"?
Salu na stranu, meni je iskreno heroji zvucnije nego junaci, mislim da tu nije pogresio.
Inace, u vezi vaseg pitanja da li je film ili serija:
"Posle dve godine istraživanja i rada mogu da kažem da smo došli u fazu priprema za snimanje jer su scenariji za film „Heroji Halijarda“ i TV seriju od šest epizoda - otkrio je u intervjuu za Ekspres Bajić, koji još uvek nije zatvorio finansijsku konstruciju celog projekta."
(23-07-2020, 07:35 PM)Милослав Самарџић Пише:Mislim da mu je srce na pravom mestu i da je hteo da prikaze cetnike kako jeste ali je previse glup i udara samog sebe u glavu jer mu je poznavanje istorije kafansko.(23-07-2020, 05:46 PM)Sima Пише:(23-07-2020, 05:08 PM)Милослав Самарџић Пише: Може ли неки линк?Sto vas seoski zavodnik Sekula iz kovacnice ne voli?
Неће позвати...
Не воли критике.
Ali, ipak je to nas Sekula.