23-10-2020, 01:15 PM
(23-10-2020, 11:56 AM)Mitic Пише:У реду то, него зашто није враћено.(23-10-2020, 09:31 AM)Бенито Пише: Јуче је у Центру за културну деконтаминацију у њиховом простору у Бирчаниновој улици у Београду, отворена изложба под називом "Мирдита, добар дан".
Већ сам раније на квизу постављао питање чија је ово кућа. Наследници чувеног политичара и либерала Војислава Вељковића успели су да врате само део куће у своје власништво и наравно немају никакве везе са читавим друштвом које је основало Центар за културну деконтаминацију и који им даље узурпирају половину куће. Спор између њих и даље траје.
Питање гласи:
На основу чега Центар за културну деконтаминацију узурпира део куће и легализује овај простор као сопствено власништво?
Вероватно, на основу закона о национализацији из 1946. године
Ајде да се не мучите:
Део куће је додељен проф др Војину Димитријевићу, професору Правног факултета у Београду.
Он је ту живео више деценија. Тестаментом је ту кућу оставио Центру за културну деконтаминацију, односно својој саборкињи Борко Павићевић, такође сада покојној. А она Центру за културну деконтаминацију.
Тако ми у срцу Београда имамо базу за антисрпску делатност и то на отетој имовини једног српског великана.
А поврх свега тај великан се у српској јавности третира као ратни профитер и лопов, а ови који су му отели имовину су се водили ка борци за слободу и демократију.
Ето, у каквом титоистичком лудилу ми живимо.