31-01-2021, 08:37 PM
(31-01-2021, 04:00 PM)Бенито Пише:Не питам од чега су умрли, већ сам се прво распитао па написао: од запостављања лечења основних болести, због гашења 2/3 болничких капацитета.(31-01-2021, 12:05 PM)Милослав Самарџић Пише:Нисам Тебе цитирао јер различито тумачите овај круцијални податак. Ти тврдиш да је питање од чега су умрли, што је легитимно јер се не раде аутопсије.(31-01-2021, 11:48 AM)Бенито Пише: Нисам некада веровао да ћу икада цитирати Бориса Тадића, али пошто је једини од политичара поставио кључно питање на које нико није одговорио, да поновим:
По статистици је у 2020. години у Србији умрло око 10 хиљада људи више него што у просеку годишње умре у Србији. Званично је од ковид 19 у Србији у прошлој години умрло око 3600 људи.
Од чега је умрло још скоро 7000 људи?
Што си цитирао њега, када сам ја то први написао.
Оних 3.600 умрло је са ковидом а не од њега - каже наш главни патолог, који је радио обдукције, пре него што су забрањене - а ових 7.000 због немогућности лечења јер је 2/3 болница претоврено у ковид амбуланте.
Он не тврди, већ пита откуд толико већи број умрлих и од чега су умрли.
Дакле, у оба тумачења, имамо исти проблем:
наши званичници лажу о броју умрлих од ковида 19 и због ковида 19.
А то чине да би сакрили у каквом катастрофалном стању се налази српско здравство. Што сам од почетка ове кризе тврдио, тј "да ће ковид 19 несумњиво показати у како јадном стању се налази српско здравство".
Наравно, Овај и братија су то надоместили јединим оружјем које све време користе: лажу како стигну..
То је права школа удбашког Агитпропа, коју су они прошли давно и обилато је користе. То је једино што, иначе, и знају да раде.
Значи, број умрлих од ковида и због ковида 19 је три или четири пута већи него што је званично саопштено. А ми се бавимо светским заверама, уместо да видимо, што се очима јасно види, да нашом државом владају обичне неписмене и неспособне битанге.
Такође сам пренео да је најмеродавнији човек/патолог рекао да нико није умро од короне.
Дакле, прво као узрок смрти је сигурно, друго није.
Здравство јесте у лошем стању, али не толико као што сада изгледа. У целом свету, или барем већем делу, је проблем што су запоставили лечење основних болести. Због овога ће, на пример, умрети два милиона Американаца. Најбоље што би ова влада могла да учини је да прогласи шведски модел у Србији. Тиме би се смањио број умрлих у наредном периоду. А иначе најбоље би било да се све врати на нормалу, али то није могуће.