04-02-2021, 12:41 AM
(03-02-2021, 09:42 PM)Милослав Самарџић Пише: Мешам јер пишем напамет, нисам бележио, као када бих писао чланак.
Али своди се на то да си имао вирусну упалу плућа као и ја, само што је онда била нека друга корона - корона без маркетинга.
''Проблем је што тај вирус јако брзо уништава плућно ткивио'' - ово што си написао је крајње произвољно. За такав закључак, била би потребна студија са поређењем најмање 400 пацијената исте доби и пола са тим случајевима током ове и током претходних најмање 20 година, па тек онда да се извлаче закључци.
Увек је неки вирус брзо уништавао нешто - а зависи од безброј околности. Неко и не примети, неко искашље на ногама, а у неким случајевима буде свашта.
Типичну упалу плућа изазивају бактерије. Са шлајмом и осталим
Атипичне су упале вирусне, гљивичне...
И све се своди на упалу плућа. Упала плућа је одредиште органа који је нападнут са скупом симптома.
И када кажеш да си и ти имао вирусну то је као да кажеш да обојица имамо кола.
И да су вирусне имаш три милијарде другачијих ствари.
Да ли напада интерстицијално ткиво или алвеоларно за почетак...
До тога да ли повиси температуру на 38.6 или 41°С...
Тада када си ти имао упалу плућа ниси могао наћи здраве људе како послије двије хефте износе у црним врећама.
Ти остајеш при своме, ја ваљда толико знања имам и оно што сам гледао у болници па да схватим да не лежи прича о прехлади.
Примјећујеш ли колико уопштено причаш?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
![[Слика: traktor.gif]](http://poljoinfo.com/images/smilies/traktor.gif)