16-03-2021, 08:09 AM
(15-03-2021, 04:39 PM)Милослав Самарџић Пише:(15-03-2021, 03:04 PM)Vlad Alekš Пише:Питање на питање... Који податак је нетачан у овоме што си навео?(15-03-2021, 02:37 PM)Почетник Пише: Владимир Јовановић.
Тако је, четниче Почетниче!
Након проблема са Турцима, кнез Михаило је послао делегацију Србије у Лондон. На челу су били његова жена Јулија и Христић. Либерали су послали своју делегацију, која јесте ишла самостално, али је и сарађивала са званичном државном делегацијом. Владимир је био у добрим односима са Мацинијем, који је онда био у избеглиштву у Лондону, па му је Италијан уговорио састанак. Иако је Гледстон тада био у влади лорда Палмерстона која је водила туркофилску политику, он је гајио разумевање и осећај за хришћанску рају на Балкану. Ако ме сећање не вара, Владимир није знао енглески, па је као преводилац био присутан још један либерал - Никола Јовановић Американац.
Навео сам доста података. Да сам био свестан нетачности неког податка, не бих га ни навео. За последњу реченицу сам се оградио да нисам сигуран.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!