08-04-2021, 07:49 AM
(08-04-2021, 04:26 AM)Јеремија Пише: Интересантан чланак о вакцинама које је изнела Др.Глигић 2012, године...
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1041070
Интересантан чланак. А вала и интересантна изјава др Глигић:
"Vakcinacija je bila masovna", kaže dr Gligić. "Nažalost, posledice vakcinacije su bile veoma teške, bilo je i smrtnih slučajeva i smatra se da je od vakcinacije bila veća šteta nego od same variole", kaže dr Gligić navodeći da kod imunodepresivnih osoba koje nemaju imunitet dolazi do generalizovane vakcinije, što znači da čovek prosto bukne na mestu gde je vakcinisan, a može doći i do encefalita – da virus prodre do centralnog nervnog sistema (sin jedne infektološkinje je posle vakcinacije dobio zapaljenje moždanih opni, upravo od vakcine)."
И ово:
Sagovornici "Vremena" se slažu u oceni da se nije samo zdravstveni, već pre svega birokratski sistem SFRJ nije najbolje snašao u slučaju variole vere. "Ja sam već 22. marta, čim sam dobila potvrdu u laboratoriji, predložila da se odmah objavi da je variola tu, ali oni su rekli da je bolje da malo sačekamo i da ćemo možda sanirati stvar dok je virus samo u krugu malog broja ljudi", kaže dr Gligić. "Rekla sam da ne verujem u to. Epidemija je proglašena tek 25. marta."
Dr Gligić pretpostavlja da su razlozi za takvu odluku bili: predstojeća letnja sezona na Hrvatskom i Crnogorskom primorju i uvek delikatno "kosovsko pitanje". Sa njom se slaže i dr Pantić.
(07-04-2021, 11:24 PM)ватхра Пише: Тренутан пад броја заражених је узрокован пооштреним епидемиолошким мерама.
Не бих био баш тако сигуран у овим претпоставкама. Прошле године, у јуну, имали смо највећи пад заражених. Да, да, избори највише обарају број заражених. Након избора, одмаг је букнула зараза. Тако да мој предлог гласи - под хитно расписати ванредне изборе!
(07-04-2021, 11:24 PM)ватхра Пише: То да је значајан људи већ имунизован, или вакцином или природним путем (у распону од 30-40%, негде
и 50%) се може наслутити на основу тога што је и са благим пооштравањем мера остварен значајан пад броја новозаражених, а друго је и што поред тога што имамо присуство заразнијег британског соја, број новозаражених спорије расте него прошле године. Целе ове године (осим једне недеље) се он врти до 20% недељно, што је знатно мање него прошле године.
Кад кажете 20% мислите заправо на проценат заражених у односу на цео број тестираних? Ако је одговор потврдан, то онда значи да је тачна доскочица - што мање тестираних, мање заражених.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!