21-04-2021, 08:55 AM
(21-04-2021, 08:46 AM)Mitic Пише:(21-04-2021, 08:19 AM)Vlad Alekš Пише: Мекензи, желим ти брзо оздрављење.
Интересантан текст на Б52: Zašto potpisujemo saglasnost za primanje vakcine: Dr Kon objašnjava za B92.net
Линк: https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y...id=1845706
Никада нисам нешто посебно обраћао пажњу на вакцине. Али, ово потписивање сагласности је јако чудна појава. На пример, због специфичности посла, вакцинисао сам се против хепатитиса Б. Ја тада нисам потписивао никакву сагласност, иако је та вакцинација била добровољна. Никада се нисам вакцинисао против сезонског грипа, али питао сам људе који јесу. Нико од њих није потписивао било какву сагласност. А и та вакцина је добровољна. То потписивање сагласности за вакцину против короне наводи на само један и једини закључак - у току је експеримент за који је потребна сагласност "покусних кунића". Дакле, будући да је у питању испитивање вакцина, прималац својим потписом ослобађа од одговорности и државу и произвођача. Не могу да се сетим каква је процедура за обавезне вакцине. На пример, вакцине за децу.
Каква су ваша искуства са вакцинама?
Што се тиче вакцина, Херцеговац је написао да су урађене брзо, нису испитане и нису студије рађене како треба.
Сад сам нешто листао Лансет и Нејчр (Nature), и мислим да су све вакцине у фази 3 клиничког тестирања. А ваљда укупно има 5 фаза.
Херцеговац је свашта писао. Мрзи ме да се враћам уназад, ти провери да би се уверио колико је релавантан као мислилац.
Наравно да вакцине нису испитане како ваља. Испитивање траје око 10 година.
Али ја сам више питао за ваша лична искуства. А не за податке које нам достављају линкови.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!