13-07-2021, 08:11 AM
(08-07-2021, 01:53 PM)Милослав Самарџић Пише: То сам баш хтео да те питам, да не знаш нешто више о том наводном самоубиству?
Не знам ништа о том наводном самоубиству Адама Прибићевића. О њему иначе знам врло мало. Највише информација сам покупио из неке књиге покојног Федора Рајића - "O tempora, o mores", коју је и посветио Адаму. Њих двојица су, са Пером Булатом, уређивали Глас канадских Срба. Тако да је Федор био јако близак са Адамом у последњим годинама његовог боравка на овоме свету. Поставља се питање: колико је Адам био опасан по Титов режим? Када је извршио наводно самоубиство, Адам је био доста стар - имао је 77 година, али авај, по Федоровом сведочењу био је изузетно крепак и активан. Ако се погледа тираж ГКС, те новине су штампане у убедљиво највећем броју примерака што се тиче српске емиграције. На пример, Стојадиновићева "Застава" је штампана у тиражу од 500 примерака, Љотићева "Искра" од 2000, дочим ГКС - 20 000 примерака.
Да скратим, иако нигде нисам прочитао да је ликвидиран, ја осећам да га је ипак сустигла удбашка рука, која је и исценирала самоубиство.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!