14-08-2021, 09:51 PM
Питање за Милослава али и остале форумаше. Мислим да је пре извесног времена Шарац објавио слику неког мајора Рогића из Златиборског корпуса. Разболио се и умро у Горњем Жабару (Пелагићеву) касне јесени 1944. и сахрањен у порти цркве. Мислим да је Милослав писао да је поручник Ивко Јовановић из Пожеге долазио са Рогићевом породицом и показивао гроб јер је присуствовао сахрани.
Е сад, зна ли се шта је са тим гробом? Да ли су посмртни остаци пренесени након 1990.? Можда су их комунисти после рата ископали па бацили, а можда и даље леже у порти. Ја сам из околине Жабара, али живим у Шведској па не могу приупитати свештеника.
Милослав зна, да ли је поручник Јовановић емигрирао одмах по завршетку рата? И да ли је долазио у отаџбину?
Е сад, зна ли се шта је са тим гробом? Да ли су посмртни остаци пренесени након 1990.? Можда су их комунисти после рата ископали па бацили, а можда и даље леже у порти. Ја сам из околине Жабара, али живим у Шведској па не могу приупитати свештеника.
Милослав зна, да ли је поручник Јовановић емигрирао одмах по завршетку рата? И да ли је долазио у отаџбину?