06-09-2021, 08:26 PM
(28-08-2021, 11:05 AM)Николај Пише: То је зато што не читаш пажљиво поруке других. Цела прича је почела тако што је форумаш Монархист навео да неки дебили тврде како је Приједор ослобођен од Немаца и четника 6. септембра. Ја сам му одговорио да то није тачно, јер Немаца није ни било у граду. А онда сам додао да други дебили са Википедије тврде још и да је немачки батаљон уништен, што такође није тачно.
Ајде наведи нам изворе на које се Шрамл позива у фуснотама, баш ме занимају.
Нисам стигао да раније седнем да ти одговорим.
Већ сам ти раније написао, у чланку се не наводи да су Немци били у Приједору, који су то дебили на које мислиш?
За друго, из описа Шрамла се види да је батаљон изгубио сву тежу опрему, преко 100 војника, и да су успели да извуку само људство бекством преко планине. При томе је зачеље колоне одсечено. На крају текста се детаљније наводи да је батаљон разбијен и да се извукао у мањим групама, што одговара тексту из књиге.
Укратко, у тексту је коришћен немачки извор, правилно интерпретиран - што све одговара Википедијиним правилима. Ако имаш боље немачке изворе, изволи постави. Исто важи ако те занимају Шрамлови извори, мене ова прича детаљније не занима.
У твојим порукама видимо да наводиш ствари које нису тачне. Батаљон није извршио задатак. У тексту нико не наводи да је батаљон био у Приједору већ у Љубији, што си опет лоше навео. На крају, у тексту се у почетку наводи да батаљон јесте уништен, али да си темељније читао, видео би доле прецизнији опис.