16-10-2021, 08:25 PM
Дражин делегат за Западну Босну мајор Славољуб Врањешевић је имао изузетно повољно мишљење о њему: "Командант ове бригаде је војвода Радивоје Керовић, стар 28 година. Веома храбар, енергичан и одлучан. Велики противник комуниста и партизана. Код бораца популаран и вољен. Одличан старешина у сваком погледу. Када сви напуштају, па и најпозванији, положаје и војску, војвода Керовић остаје, прикупља снаге и наставља борбу даље. Овај човек заслужује сваку препоруку и одликовање." Зборник, том 14, књига 2, док. бр. 27, извештај од 3. фебруара 1943. године
Нисам нигде прочитао да га оптужују за неке злочине над муслиманима и Хрватима, или ми бар није остало у сећању. Мислим да никад није прихватио Дамјановића за команданта корпуса, до краја рата су остали у латентном сукобу. Све у свему, мени лично је позитивна особа.
Нисам нигде прочитао да га оптужују за неке злочине над муслиманима и Хрватима, или ми бар није остало у сећању. Мислим да никад није прихватио Дамјановића за команданта корпуса, до краја рата су остали у латентном сукобу. Све у свему, мени лично је позитивна особа.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године