26-10-2021, 10:43 AM
(26-10-2021, 08:12 AM)смедерево Пише: Одговор струке на питања антиваксера:
Ако се оболи после прве дозе?Струка:Примио си само једну.
Ако се оболи после друге дозе?Нису прошле ни две недеље.
Ако су прошле две недеље,а особа оболи?.Па ,вакцина је да се не оболи тешко.
Ако оболи тешко?Вакцина је да се не умре.
Ако се умре?.Вакцина не стити 100%.
Ако се вакцинишем,могу ли престати да носим маску?Не.
Ако се вакцинишем,хоћу ли бити отпоран на ЦОВИД?Не знам,вероватно НЕ.
Ако се вакцинишем,нећу бити инфективан за друге?Не,вакцина не зауставља пренос инфекције.
Ако се вакцинишем,колико ће ми трајати имунитет?То се не зна,све ЦОВИД вакцине су у експерименталној фази.
Ако се вакцинишем,престаје ли мера социјалног дистанцирања?НЕ.
Ако се моји родитељи,Бака и Дека и Ја вакцинишемо,можемо ли се загрлити поново?НЕ.
Па која је онда корист од вакцине?Надамо се,да вас вирус неће убити.
Јесте ли сигурни,да вакцина неће имати трајне последице и да ме неће убити?НЕ.
Ако ме вирус статистички неће убити(стопа преживљавањиа је 99,8%),зашто бих се вакцинисао?Да би заштитили друге.
Дакле,ако се вакцинишем могу 100%,заштитити друге?НЕ.
Ако добијем нежељене реакције,нежељене последице или умрем од последица вакцине,хоће ли моја породица добити одштету?Не,произвођач вакцина не гарантује за безбедност ових ехперименталних вакцина.
ДА РЕЗИМИРАМО:
1.Не пружа имунитет
2.Не штити од вируса.
3.Не спречава умирање.
4.Не гарантује да га нећете добити после примања вакцине
5.Не спречава његово преношење на друге.
6.Не уклања меру социјалног дистанцирања
7.Не елиминише ограничење путовања
8.Не елиминише затварање пословних делатности.
9. Не елиминише локдаун
10.Не отклања меру ношења маски.
...........................
Ма ко шта пита вас антиваксере и расколнике?

Нешто је тачно, нешто су намерне глупости, закључци су намерно тотално глупи јер:
Ни прелазак пешачког на зеленом светлу не штити 100% од тога да нас неко не удари али ипак сви разумни људи разумно процењују степен ризика и прелазе на зелено.
Даклем, поента је у процени степена ризика а не у тоталној (не)заштити.
Што се тиче ношења маски није ствар да се вирус спречи као појединачна честица него да се спрече капљице у којима се налази а које су много веће и ffp2 ту завршава посао (као и хируршке за заштиту од носиоца), остало су глупости и можда се односе на ретке људе који имају неку преосетљивост.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М