19-11-2021, 08:53 PM
(18-11-2021, 11:12 PM)posmatrač Пише:(18-11-2021, 09:42 PM)ватхра Пише: Не, убивен је убрзо.
Самарџићу,
ви сте писали да је нешто Хрватске војске прешло код Драже непосредно пред одлазак савезницима у Италију 1945.
Посматрача занима који су им чинови признати.
Да те цитирам:"Ех ред лупања, па мало учитавања саговорнику шта није никад написао, па још мало лупања..."
Ватра једно питање за тебе, као историчара: у ком временском периоду је директор Војноисторијског института био павелићев пуковник Петар Томац?
А било би занимњиво да као историчар поставиш и неки документ са суђења пуковнику (само не знамо да'л домобранском и'л оружничком) Стјепану Јаковљевићу, па да видимо за шта је осуђен. Или се бавиш бабалогијом?
Јаковљевић је био жандармеријски ("оружнички") официр. Не знам које је то злочине починио у Вишеграду 1941, он је до септембра био у Санџаку, где јесте вршио злодела (палио српска села, постоји документ - извештај претпостављенима где он сам о томе говори), а након његовог преласка у Босну Вишеград је већ био опкољен и стално нападан до почетка новембра када су Хрвате истерали Италијани. Први пут чујем да му је суђено и да је убијен.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године