31-12-2021, 10:00 AM
(30-12-2021, 02:29 AM)ХраброСрце Пише:(29-12-2021, 03:15 PM)sagus Пише:(27-12-2021, 01:25 AM)ХраброСрце Пише: Нисам успио да нађем да ли је било већ, али хајде да поставим. На сједницама Недићеве владе у Београду, поред Милана Недића била је увијек једна празна столица. За кога је била намијењена?
Да покушам да одговорим. Обзиром да су у Владу Милана Недића ушла четири генерала бивше Краљевске војске, а још једно место је било резервисано за генерала Данила Калафатовића који је то место одбио. Можда је он у питању
Одговорио је Бране, имаш одговор у неколико постова прије. Била је "намијењена" за краља. Током окупације, у Београду се славио 25. Март, дан приступања Југославије Тројном пакту. Поред предсједника владе под окупацијом, симболично је била остављена празна столица, на којој је, по њима, требало да се налази краљ Петар.
Видех одговор, али сам нашао и овај податак исто да је била намењена иза генерала Калафатовића. А поруку сам послао и тек касније ми се појавило да је пре мене одговорио. У сваком случају хвала за постављено питање и одговор
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић