31-10-2022, 02:04 AM
(31-10-2022, 01:43 AM)Chicot Пише: Не знам зашто су закаснили. Тешко је покрити баш све на брдовитом терену. Ни комунисте када су много труда уложили да затворе обруч нису успели све да задрже, главоње су побегле.
Немци кажу да је Михаиловић побегао у италијанску окупациону зону и тако се спасао.- 42.
Да , имали су декриптоване поруке. Не кажем да им је то био једини извор, дојаве агената, љотићеваца.. али знали су из декрипата где је.
1 Брдска је требало да затвори правац са истока а ваљда 7 сс да дојури код колашина и заврши посао. Закаснили су. то за шварц-
Колико ја знам, били су му веома близу. Сваке године по једном макар. Има мало и до вештине Михаиловића и окружења.
Даље, ја никада нисам рекао да су увек и у сваком тренутку знали тачно где је, али имали су информације од четничке комуникације дефинитивно.
Шваба ни не греши много, с обзиром да прича о догађајима неколико година раније, вероватно из сећања.
Шико, наставите расправу која је изузетно занимљива.
Желим Ти успех са књигом. Нисам ни знао да је припремаш.
Што се тиче конкретних историјских догађаја у временском оквиру, могу Ти само рећи да су Немци или машили целе географске целине или су долазили тек када је Дража одавно отишао са тих терена.
Сав терен Дражиног кретања ( осим Босанске Голготе) знам одлично, а знам и када је био, а када су Немци долазили.А поготово што су то само та два случаја које си поменуо.
Што се тиче Сутјеске, то су неупоредиве категорије. Не знам зашто то помињеш у овом контексту.
И имам једно конкретно питање:
Имаш ли неке немачке извештаје да су декриптивали поруке са станице Врховне команде за почетак септембра 1943. године?
ПС Мени би било много занимљивије да сазнам да ли су и како четници шпијунирала Немце.