05-12-2022, 08:19 PM
(05-12-2022, 01:13 PM)Шумадинац Пише:(05-12-2022, 05:33 AM)Filip88 Пише: Milan Vidojević kaže da mošti Svetog Save nisu spaljene da srbi nisu ovce koje bi tek tako dale mošti svog omiljenog sveca...mošti se čuvaju u jednom manastiru u Crnoj Gori ali neće da kaže u kom jer NIJE TRENUTAK
Браво Филипе! Нарочито у NOVOSRB то добро звучи када се пише крвавом хрватском гајевицом у народу познату као USTASICA!
(05-12-2022, 01:23 PM)Шумадинац Пише:(05-12-2022, 04:59 AM)Filip88 Пише: pričao sam sa Šiptarima..i oni kao i mi Vole Kosovo i imaju ga u svom srcu...i oni kao i mi su star i ponosan narod....Šiptar znaci sin orla...Albanija-Šiptarija zemlja orlova..mnogo smo mi šiptare podcenili...
Нарочито то у NOVOSRB убедљиво звучи крвавом хрватском гајевицом у народу познату као USTASICA!
(05-12-2022, 02:52 PM)Шумадинац Пише: Анимозитет Шумадинаца, Драгачеваца, Геџа, Ерцова, Гребића и Чарапана према многим Косовцима је општепознат. И то не без разлога. А тај разлог је свима добро познат. У ту групу не спадају не мали број оних поштених, побожних и часних људи са Косова и Метохије где их има свуда. Не треба генерализовати!
Лепо је што упозораваш човека да пише ћирилицом, али је одвратно што ти пишеш ћирилицом а користиш стране речи, па је то дволичност. С обзиром да уништаваш сопствени језик коришћењем страних речи, пређи брате на усташицу ако ти већ срце иште...да будеш образован...
ПС
animozitet (l. animosus, fr. animosite)
v. animoznost.
animoznost (l. animous) strastvenost; ljutina, ogorčenost, mržnja, srdžba; razdraženost, žestina; neprijateljsko raspoloženje prema kome ili čemu.
generalizacija (nlat. generalisatio) Uopštavanje, uopštenje, uopštenost