26-12-2022, 04:49 PM
(26-12-2022, 04:25 PM)Бенито Пише:(26-12-2022, 02:15 PM)Александар Динчић Пише: Колега, ја нисам видео тамо ни једног нацисту.
То су потомци оних који су изгинули под Толбухиновом командом и који су се много боље борили него совјетски војници са других подручја. Па сети се само како су заломили преко Јаши-Кишињева и дошли на Балкан да помажу комунистичке партије да успостављају власт. И колико су немачких војника протерали из Румуније, Бугарске, Мађарске и Југославије.
Па, сад... Нисам им улазио у генеалогију. Само сам видео да су се исцртали силним нацистичким обележјима. Имају сваки од тих "батаљона" и своје сајтове, на којима све бруји од кукастих крстова и слично.
Уосталом, није битно шта ја мислим. Нисам то горе ни писао намећући које је моје мишљење. Само сам констатовао да их тако дефинишу Руси. И оне који јесу и оне које нису нацисти. И у складу са тим ће се према њима и понашати. У томе је суштина.
Будала има у сваком рату. Али је неправилно користити Путинов термин "денацификација" јер није се одредио на једну и спорну групу већ читаву државу и војску и стрпао их је све у исти кош. И онда се Русима и другима приказује како се у Украјини бори против нацизма, а ови највише настрадали од тих истих нациста. Довољно је наше "наложити" и одмах скачу и траже да Путин употреби атомску бомбу и побије "нацисте". Иначе, Украјинци су препознатљиви и по томе што су приликом уласка у Зајечар, Сврљиг, Ниш, Алексинац, Параћин и друге градове ишли у цркву на поклоњење и захвалност. Што није био случај са Киргистанцима, Казахстанцима и мобилисаним из балтичког региона. И ту су се њихови војници такође издвајали. Исто тако, Украјинци нису чинили силовања, пљачке и остале нечасне радње. Барем ја не знам за неки случај, а највише их је било на нишком правцу. Док су Киргистанци предњачили. Коначно, Украјинаца је било и у Дражином покрету.