21-11-2023, 09:25 PM
(21-11-2023, 08:32 PM)Бенито Пише: У томе је цео трик - ДА НЕМА НЕМАЧКЕ!!!!
Та побогу, са Енглезима смо били савезници (како год они то схватали), са Немцима дефинисани непријатељи.
Када је та ствар у питању, ја за већег гада од Черчила не знам. Мање Срба је убио Хитлер него Черчил.
У овом веку Велика Британија захтевала у УН да Срби буду проглашени за геноцидни народ, Русија ставила вето.
Што се Американаца тиче, Вудро Вилсон нам је био од помоћи, а и други Американци (насупрот комунисте њиховог Џона Рида). Какви смо били савезници у Другом рату, знате боље од мене. Нову историју да не помињемо. Амриканци су урадили (+ НАТО, дакле и неизбежни Енглези ) што Турци, Аустријанци, Немци, скупа нису успели.
Што се Руса тиче, нас је Царска Русија спасла. СССР је био српски непријатељ. То би исто било када би изједначили Краљевину Србију и Титову Југославију. У том смислу - нас Руси никада нису нападали, или су то чинили само белогардејци под ЅЅ командом. Али, и Срби су нападали Русе , и то више пута: 1812 су читаве регименте ишле за Наполеоном на Москву; 1914 у саставу аустроугарске војске су ишли на Русију, овај пут у маси сигурно већој од 50.000; па су затим 1917 у већем броју стали на страну Совјета а против Руса у грађанском рату, него што су дошли на Солунски фронт. Па, коначно, било је Срба у Хрватској легији код Стаљинграда.