27-01-2024, 02:04 PM
(27-01-2024, 01:36 PM)Мића Адмирал Пише: Е сада, демографски раст или пад ? Питање је баш. Не знам како се рачунају преминули, односно њихов повратак међу нас демографски активне. Ономад, мој покојни отац (1932-2013) бануо је отуда, са око 2 600 својих колега и уредно гласао на свом традиционалном бирачком месту у Крагујевцу. По неким мојим веровањима и сазнањима, то би било први пут да смо различито гласали, од 9. децембра 1990. године и наше славе Св. Алимпија.
Ипак то је био само тренутни, дневни скок. По последњем попису из 2022. године, на територији града Крагујевца живи око 8 000 људи мање, у односу на попис из 2011. године. Последња таква прореда била је за време окупације.
Опет, ја бих то сагледао са позитивне стране. Некада су мом деди, за живота, одузимали глас, а данас његовом сину, мом оцу, мртвом, дају глас. Ваљда нека равнотежа, не знам.
Мићо,уз сво поштовање,једно реторичко питање;
Да морате да бирате између оних који су наводно у стању да у КГ протуре 2600 мртвих да за њих гласају или оних који су то неспособни да спрече,коме би указали поверење?
Способнима,да наводно,такву операцију спроведу,или потпуним идиотима,који ни кутију не умеју да сачувају,а хоће Србију на тацни?
Што онај рече Ђиласу:ако су ти у Београду,украли 40 000 гласова,иди убиј се.
Иначе Мићо,ми овде не говоримо о периоду 2011-2021 већ о задње две-три године,где је тренд позитиван.