Поруке: 415
Теме: 1
Придружен: Mar 2018
Углед:
13
Не опада,већ 2022 имали смо раст у односу на 2021,прошле године пад али мислим да за КиМ иду посебно бројке за 2023 и да смо ту негде.
Дакле,мере које се сада доносе,ако се БУДУ СПРОВОДИЛЕ У КОНТИНУИТЕТУ,даваће резултате тек за 10-15-20 година.Озбиљне државе,раде на дуге стазе.На микронивоу ми већ видимо помак.Ја лично очекујем још видљивије резултате 2024 посебно након новчаних подстицаја,и других мера.
Ево,ја чак тврдим да се број повратника из иностранства сада безмало изједначава са онима који иду.Дакле доста људи се враћа,али не вреди објашњавати,ако се то политички посматра.
Све земље у региону,Хрватска посебно у мноооого су већем проблему.Страховит пад имају,плус огромну депопулацију,неки крајеви попут Славоније су већ полупразни.
Мудро паметно,кад ови оду са власти,ко год дође МОРА ИМАТИ ПОЛИТИКУ КОНТИНУИТЕТА,по овом питању.
Поруке: 9,123
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(25-01-2024, 11:43 PM)ексрежисер Пише: Не опада,већ 2022 имали смо раст у односу на 2021,прошле године пад али мислим да за КиМ иду посебно бројке за 2023 и да смо ту негде.
Дакле,мере које се сада доносе,ако се БУДУ СПРОВОДИЛЕ У КОНТИНУИТЕТУ,даваће резултате тек за 10-15-20 година.Озбиљне државе,раде на дуге стазе.На микронивоу ми већ видимо помак.Ја лично очекујем још видљивије резултате 2024 посебно након новчаних подстицаја,и других мера.
Ево,ја чак тврдим да се број повратника из иностранства сада безмало изједначава са онима који иду.Дакле доста људи се враћа,али не вреди објашњавати,ако се то политички посматра.
Све земље у региону,Хрватска посебно у мноооого су већем проблему.Страховит пад имају,плус огромну депопулацију,неки крајеви попут Славоније су већ полупразни.
Мудро паметно,кад ови оду са власти,ко год дође МОРА ИМАТИ ПОЛИТИКУ КОНТИНУИТЕТА,по овом питању.
Јел ово скок у будућност??
Питам.за тетку...
Написаћу то јест пишем један подужи чланак о томе да за налитет никакве везе немају финансијске мере и да наталитет зависи од воље грађана.
Западна Сорошевска екстремно агресивина левичарска политика и агенда (Феминизам и промовисање хомосексуализма, лажно "насиље") које има за циљ да се уништи национално и традиионално, поготово да се затре вера у Бога и Црква као и породица уз комунистички егзодус 1945-1990 станоништва из села у градове и индустријализацију градова и уништење индивидуалног пољопривредног произвођача је довело до потпуног слома наталитета у Срба.
Остатак ће бити у том тексту.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 1,273
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Нису све незналице напредњаци али сви напредњаци су незналице.
Толико да ни основни рачун не могу да утуле.
(Последња измена: 26-01-2024, 09:24 AM од
Ђорђе.)
Углед:
13
Који је извор за овај нејасни графикон?
Углед:
13
Republička porodilišta
2023/2022
Zvorničko porodilište - 560/508 (+52)
Prijedorsko porodilište - 649/618 (+31)
Dobojsko porodilište - 1143/1157 (-14)
IstočnoSarajevsko porodilište - 468/438 (+30)
Gradiško porodilište - 683/679 (+4)
Nevesinjsko porodilište - 241/210 (+31)
Trebinjsko porodilište - 266/222 (+44)
Dakle u 7/10 republičkih porodilišta rođeno je 178 beba vise.
Резултати у РС,изузетни помаци,тренд раста је сада више него видљив.
Дакле Србија са РС,нема дилеме има заустављен пад броја новорођених и полако али сигурно раст!!
Поруке: 1,306
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
528
Линк ти је у наслову. Републички завод за статистику. А како видимо из твог прилога, мере владе Србије дају резултате у БиХ и међу муслиманима.
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Е сада, демографски раст или пад ? Питање је баш. Не знам како се рачунају преминули, односно њихов повратак међу нас демографски активне. Ономад, мој покојни отац (1932-2013) бануо је отуда, са око 2 600 својих колега и уредно гласао на свом традиционалном бирачком месту у Крагујевцу. По неким мојим веровањима и сазнањима, то би било први пут да смо различито гласали, од 9. децембра 1990. године и наше славе Св. Алимпија.
Ипак то је био само тренутни, дневни скок. По последњем попису из 2022. године, на територији града Крагујевца живи око 8 000 људи мање, у односу на попис из 2011. године. Последња таква прореда била је за време окупације.
Опет, ја бих то сагледао са позитивне стране. Некада су мом деди, за живота, одузимали глас, а данас његовом сину, мом оцу, мртвом, дају глас. Ваљда нека равнотежа, не знам.