Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.44 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕМОГРАФСКИ ПАД СРБА

(21-12-2022, 04:45 PM)Mekenzi Пише:  
(21-12-2022, 04:05 PM)Милослав Самарџић Пише:  Требало би да објасне како Крагујевац на два пописа узастопце има мање становника, када је за тих 20 година град порастао за трећину?

Порасле су зграде и станови. Становиштво није.
Имаш ситуације где људи имају по 4-5 некретнине.
Или има стан а живи у Београду.

Друго данас људиимају по два три аута...

Ствара се привид тако.

Ја мислим да по овоме нас има бар још толико мање.

Демографска ситуација је ужасна у Србији.

Сва планинска села су напуштна и пуста.

Војвођанска села туга и жалост.
Распитао сам се за Крагујевац. Они под КГ воде 58 насеља, укључујући и Страгаре и села иза Страгара, на Руднику. Тамо има и готово потпуно пустих села.
То је око 30 км од Крагујевца, а нешто ближа су села на Гледићу, која су такође опустела.
Сам град има више становника, као и Краљево, Чачак, Горњи Милановац, итд.
Није, дакле, добра статистика.
Добра ствар је што се смањује број емиграната из Србије. Било их је око 150.000 за 11 година. У Титово доба та цифра је била драстично већа.
Наравно, од када су уведени пасоши, 1965. Пре тога била су бекства преко границе, више хиљада годишње. Нигде нисам нашао тачан податак.
Одговори

Милославе, нека Ти кажу ови што су пописивали колико су оних који су у иностранству, а нису добили "папире" писали као да живе овде. Каквих црних 150 хиљада? 
Стални одлазак Срба из Србије је највећи проблем Србије!
То се крије потпуно секундарном причом о "белој куги", која је заправо била актуелна 80 и 90-их година прошлог века. Она постоји и данас, али више као реминисценција на тај период. Тада ни лупом ниси могао да нађеш брачни пар са више од троје деце. Сада таквих случајева знамо сви по неколико.
Дакле, одржавање комунизма у Србији у којој мали приватници не могу да одговоре својим државним или парадржавним конкурентима у погледу плата радницима, директно терају младе и писмене Србе да оду из Србије. Наравно, постоји и реалан разлог, јер нас историја учи да велика сила усисава све око себе. А за нас је ЕУ велика и несагледива економска сила.
Међутим, томе се не супротставља на начин како чини Овај са његовом "стабилократијом", или у преводу са увлачењем у задњицу Немцима, који то користе и директно пљачкају и уништавају Србију, него онако како се Краљевина Србија супротставила Аустроугарској у Царинском рату.
О томе овде пишем десет година, али изгледа да то нико да укапира.
Дакле, излазност младих људи из Србије за време Овај није било мање у просеку од 50 хиљада годишње. То је минимум. Уосталом, то је показала и криза око ковида, када су Швабурине вратиле све оне Србе који нису стигле да тамо среде свој статус, а када је Овај кукао:"Хвала Вам пријатељи! Јесмо ли ми то од вас заслужили?" Тада се помињало да се вратило преко 300 хиљада Срба у матицу. 
Па, Ти рачунај...
ПС историја мало боље да се учи. Тамо све пише.  Баја
Одговори

Демограф: Према попису становништва, Србију је за 11 година напустило свега 19.000 људи

https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbi...-000-ljudi

Цитат:

"Prema preliminarnim podacima Republičkog zavoda za statistiku ispada da je negativan migracioni saldo za 11 godina svega 19.000 ljudi, a sam direktor RZS-a Miladin Kovačević je ranije izjavio da Srbiju svake godine napusti 20.000 – 25.000 ljudi. S ovim popisom je napravljen opšti galimatijas i ne znam kako će se RZS iz svega izvući. Kad su završili s popisivanjem, izgleda da su videli da imamo manji broj ljudi nego što je potrebno, pa su pribegli administartivnim izvorima", naglasio je Penev.

Ако је тачно да Србију сваке године напусти барем 20.000 људи, то је цифра од 200.000 људи за 10 година.
Одговори

Ово само доказује у каквој лудари удбашкој ми живимо. Убедиће нас да не видимо оно што сви видимо.
Одговори

Митићу,

То је било тако јер си могао да уписујеш ђецу или било кога ко живи у иностранству као "Привремено одсутна лица".

Нормално, пописивачу је то ишло на руку, и онако је мизерно био плаћен па дај што више да се људи попише, макар живели на месецу.

Ја сам силне људе које живе у Аустрији, Америци, Немачкој пописао као "привремено одсутна лица".

Неко наше мишљење, са терена, а који се бавимо демографијом већ више 15 година и који је учествовао у три пописа (додуше рекреативно) јесте да нас је реално у Србији мање за милион а да је просечна старост становништва близу 50-ак година (45-57) и да се Србија убрзано празни.

Планинска села у Србији су изгубили репродукцију у преко 90%. Што у апсолутним бројкама значи да су близу 100% готово сва српска православна планинска села мртва.

Села на југу Србије око Бујановца, Прешева и Медвеђе су етнички очишћена од Срба и ту су насељени Албанци који масовно откупљују шуме, имања од Срба који то продају и убјежавају за Београд.

Најјгоре што смо почели нагло губити варошица попут Лучана, Ариља, Бајине Баште, Баточине итд....

Једино решење јесте масовно расељавање Срба из Београда уз јаку негативну кампању (Загађен ваздух, гужва) до субвенционисања људи који напусте Београд и скуће се неђе у Србији поготово у репродуктивном добу 20-35 година живота са ђецом....

Пушћи ти бирократске глупости ниски порези и то зашта се Бошко залаже (Када смо видели следили смо се), а то све иде преко ђаволског центра за социјални рад који прикупља све твоје личне податке и ако имаш белу ђецу, плаве или светле косе држава Србија ти дође на врата куц куц, дете мора да лети код Маме-Маме и Тате-Тате у Шведску бај, бај....

Имаш видео јуче из Скупштине ђе посланица народне странке Ивана све лепо и аргументовано објашњава како су српске власти отели девојчицу из здраве сеоске хранитељске породице из Недељица (Ђе Рио Тинто хоће да копа) и продали је шведском геј пару....

Бошко на то ћути. Наравно када је Вучићев и ЦИА Јасмине и Несторов човек.

Србија ћути...

Иначе странка Вука Јеремића почиње да нам се свиђа....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Дефинитивно попис се не ради како треба. Не верујем да је до Ковачевића, човек је у реду. Имамо заједничке пријатеље а и причали смо, упознали смо се. Њему је ујак војвода Радојица Перишић.
Још на прошлом попису је био проблем, нека правила ЕУ су наметнута. Није баш неко поређење, али као ово кад су наметали ковид протоколе и то је то, ради се иако је наопако.
Шта је овде наопако, не знам, али видим да нешто јесте, јер сам имао статистику на факултету. Просто речено, не можеш као становништво града да рачунаш и села, не можеш неког ко не живи у Србији да бројиш као да живи, али ни оног ко живи да не бројиш јер има стране папире. На испиту из статистике пада се за мање од тога.
Оно што је сигурно, то је да је највећи талас емиграције био под Титом. А други под Милошевићем. Дакле одлазак се дефинитивно смањује. То је делом због развоја саобраћаја, јер су људи масовно почели да одлазе на заиста привремени рад. Још више то је због развоја технике, јер је постао масован "рад од куће". Програмери би се много више селили да није тога. Овако, имају западне плате, а цене су много ниже него на Западу.
Такође је сигурно да градови расту, а села опадају.
И сигурно је наравно да се број становника смањује.
Одговори

Прелиминарни подаци показују да Београд има 1.685.563 становника (26.123 више него 2011).

Више од 100.000 становника има још 12 градова:

- Нови Сад 367.121
- Ниш 249.816
- Kрагујевац 171.628
- Лесковац 124.889
- Суботица 124.679
- Панчево 115.910
- Kрушевац 114.331
- Kраљево 111.491
- Нови Пазар 107.859
- Зрењанин 106.562
- Чачак 106.453
- Шабац 106.066

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(23-12-2022, 12:34 PM)Mekenzi Пише:  Митићу,

То је било тако јер си могао да уписујеш ђецу или било кога ко живи у иностранству као "Привремено одсутна лица".

Нормално, пописивачу  је то ишло на руку, и онако је мизерно био плаћен па дај што више да се људи попише, макар живели на месецу.

Ја сам силне људе које живе у Аустрији, Америци, Немачкој пописао као "привремено одсутна лица".

Неко наше мишљење, са терена, а који се бавимо демографијом већ више 15 година и који је учествовао у три пописа (додуше рекреативно) јесте да нас је реално у Србији мање за милион а да је просечна старост становништва близу 50-ак година (45-57) и да се Србија убрзано празни.

Планинска села у Србији су изгубили репродукцију у преко 90%. Што у апсолутним бројкама значи да су близу 100% готово сва српска православна планинска села мртва.

Села на југу Србије око Бујановца, Прешева и Медвеђе су етнички очишћена од Срба и ту су насељени Албанци који масовно откупљују шуме, имања од Срба који то продају и убјежавају за Београд.

Најјгоре што смо почели нагло губити варошица попут Лучана, Ариља, Бајине Баште, Баточине итд....

Једино решење јесте масовно расељавање Срба из Београда уз јаку негативну кампању (Загађен ваздух, гужва) до субвенционисања људи који напусте Београд и скуће се неђе у Србији поготово у репродуктивном добу 20-35 година живота са ђецом....
Где си видео да се Ариље губи? Био сам летос, увече нема места у баштама у пешачкој зони, а велика је. Све је пуно народа. Делује живимо богато, скупа кола, велике куће, итд.
Што се тиче БГ, мислим да просто треба преселити многе државне установе. Нпр. војне школе и академије као и Министарство одбране, у Чачак, Министарство пољопривреде и сродне установе у Нови Сад, нешто у Ниш, нешто у КГ...
Одговори

(23-12-2022, 11:20 AM)Mitic Пише:  Демограф: Према попису становништва, Србију је за 11 година напустило свега 19.000 људи

https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbi...-000-ljudi

Цитат:

"Prema preliminarnim podacima Republičkog zavoda za statistiku ispada da je negativan migracioni saldo za 11 godina svega 19.000 ljudi, a sam direktor RZS-a Miladin Kovačević je ranije izjavio da Srbiju svake godine napusti 20.000 – 25.000 ljudi. S ovim popisom je napravljen opšti galimatijas i ne znam kako će se RZS iz svega izvući. Kad su završili s popisivanjem, izgleda da su videli da imamo manji broj ljudi nego što je potrebno, pa su pribegli administartivnim izvorima", naglasio je Penev.

Ако је тачно да Србију сваке године напусти барем 20.000 људи, то је цифра од 200.000 људи за 10 година.
Па шта ће сирома` кад за неку парицу мора тако да збори. То су они људи који немају ни стида, ни срама ни образа. Праве нас идиотима.
Одговори

(23-12-2022, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дефинитивно попис се не ради како треба. Не верујем да је до Ковачевића, човек је у реду. Имамо заједничке пријатеље а и причали смо, упознали смо се. Њему је ујак војвода Радојица Перишић.

Нисам знао да му је војвода Перишић био ујак.

А Миладин Ковачевић је рођен у Казанцима. Погледати његову биографију од стр. 4 до стр. 7

http://www.parlament.rs/upload/archive/f...odluke.pdf
Одговори

Можемо сви да се сложимо да није било пандемије Ковид-а да би демографска слика била још поражавајућа. И ово што је добијено пописом је Богу заплакати.
Одговори

(23-12-2022, 12:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(23-12-2022, 12:34 PM)Mekenzi Пише:  Митићу,

Нормално, пописивачу  је то ишло на руку, и онако је мизерно био плаћен па дај што више да се људи попише, макар живели на месецу.

Где си видео да се Ариље губи? Био сам летос, увече нема места у баштама у пешачкој зони, а велика је. Све је пуно народа. Делује живимо богато, скупа кола, велике куће, итд.
Што се тиче БГ, мислим да просто треба преселити многе државне установе. Нпр. војне школе и академије као и Министарство одбране, у Чачак, Министарство пољопривреде и сродне установе у Нови Сад, нешто у Ниш, нешто у КГ...

То када су туристи и гастози и Љубовија је лети пуна, свака Бања у Србији је лети пуна....

Али када оду туристи, када се ђеца врате на студије у Београд или Нови Сад, а гастрабјтери се врате "трбухом з крухом" шта остаје....
Слажемо се. Министарства не треба селити треба децантрализовати Србију.  Да региони одлучују о својој судбини...

Узмимо пример Јужног Баната тачније Вршца. Нама нису град ни окитили, немамо ништа од новогодишње еуфорије, од када су ови дошли са комунистичким агама из Београда. На пример "наш" "како они зову "координатор" кабадахија је шверцер цигара и наркотика Бранко Маловић. Све паре које се скупе у општински Буџет града Вршца иду прво на његов рачун и паре одлазе за Београд....
Такође све фирме, болнице и сви предузетници који послују у граду дужни су да плаћају рекет у виду донација СНС-у. Тако да је Психијатријска болница у Вршцу је највећи донатор СНС за јужни Банат, преко 40 хиљада Евра су донирали директно на рачун СНС-а за ову годину. Месечно дају од 500 хиљада до милион динара.

https://srbin.info/politika/ko-je-branko...cevu-foto/

А Стеријин град, Град Паје Јовановића, Боре Костића чак су и шаховски велемајсторски турнир "Бора Костић" угасили или се игра на неком нивоу округа или града...туга....

Ал зато БеГе шљашти од наших пара....

Погледајте шта све има Београд а шта има например Крагујевац.  Јесу Вам СНС, Николићи бар нешто урадили за град Крагујевац....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Када ово авнојевско недоношче од државе пропадне, можда се народ и спасе.
Одговори

То је број становника по општинама а не по насељима.Све су збунили кад су неким општинама дали назив градови.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним