Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.44 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕМОГРАФСКИ ПАД СРБА

Број новорођених расте!!!
Наравно,недовољно,споро,али известан тренд раста је уочљив.

Огромна помоћ државе за парове са више деце.
За време досманлија писмо -честиткама,за треће дете.А данас годинама ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ОД ДРЖАВЕ!

Просто ми дође да се опет оженим.
Одговори

(11-01-2024, 12:12 PM)ексрежисер Пише:  Број новорођених расте!!!
Наравно,недовољно,споро,али известан тренд раста је уочљив.

Огромна помоћ државе за парове са више деце.
За време досманлија писмо -честиткама,за треће дете.А данас годинама ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ОД ДРЖАВЕ!

Просто ми дође да се опет оженим.
Ал сам се већ једном з....о.
Одговори

https://bebo.club/naknada-i-dodatak-za-t...tvrto-dete

Није ни чудо што све више парова жели треће дете.
Наравно,новац није примарна ствар,али ипак пуно значи.
Проблем је сам улазак у брак,формирање породице,и на жалост све више проблем стерилитета.
Али и ту се напредовало,и помоћ државе је све озбиљнија.
На жалост,сама популаризација породице,је скрајнута.
Напротив модерне су промискуитетне жене,самци псеудослободни типови,пороци итд.

Али трендови су охрабрујући.Штета,што нема ширег друштвеног консензуса,и активније пропаганде у корист,породице.
Одговори

Дај Боже да буде тако са децом.

У вези са демографијом у Србији, могу се наћи неки "свежи" подаци

https://www.stat.gov.rs/sr-latn/vesti/st...803?s=1803

https://www.sd.rs/vesti/drustvo/natalite...2023-12-30

https://n1info.rs/vesti/rzs-broj-beba-u-...en-za-437/
Одговори

(11-01-2024, 12:31 PM)Mitic Пише:  Дај Боже да буде тако са децом.

У вези са демографијом у Србији, могу се наћи неки "свежи" подаци

https://www.stat.gov.rs/sr-latn/vesti/st...803?s=1803

https://www.sd.rs/vesti/drustvo/natalite...2023-12-30

https://n1info.rs/vesti/rzs-broj-beba-u-...en-za-437/
За 2022 је раст новорођених 0.8%.Званично.

Ови податци за 2023.ми нису поуздани,посебно н1.

Оно што је извесно је да је тренд пада заустављен,и да мере доносе помаке.Евидентно је да се мора"дубље"ући у анализу друштвених кретања,и жеља и очекивања млађе популације у том правцу.
Пројекти као што су откуп кућа на селу,подстицаји за наталитет,стимулисање вештачке оплодње у случајевима где природним путем не долази до зачећа,све то даје резултате.

Е сад,ово је битка на дуге стазе,вишедеценијска,и неопходна је промена и свести и друштвене климе.

Али полако,трачак светла се назире.
Одговори

Родитељски додатак од 01.01.2024.за прво дете је:371 614 динара

За друго:329,643 динара,у 24 рате.

За треће: 1977,861 динара у 120 рата

за четврто:2996,792 динара исто у 120 рата.

Једнократна помоћ за друго и треће дере је 123,871 динар!!!

Никад није било!!!
Кад сам ја добијао децу нека сића,и поклон пакет пелена.
Паре нису кључне,али су потребне,никад оволико није издвајамо!
Одговори

(16-01-2024, 03:48 PM)ексрежисер Пише:  Родитељски додатак од 01.01.2024.за прво дете је:371 614 динара

Никад није било!!!

Ганци ће да се множе ненормално кад виде ово.

Треба ограничити. Ово може да добије 100 циганских/муслиманских/ шиптарских породица и једна српска.

Ко прима социјалну помоћ, ово несме да добије.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ја сам тамо писао овом блеси Станивуковићу кад је усвојено да се дијели пензија до 18тих са четири дијетета , да такав тип донација увијек треба да иде преко Српске цркве а не кроз институције.

Саће неко рећи па то није хришћански.Па то би био начин да се Црква коначно укључи да ради нешто практично за српски народ .Не живи се на старој слави.

Најмањи је проблем да се нађе правни модус за тако нешто , формирање фонда Цркве који ће попуњавати Република Српска и Србија итд.Овако финансирај шиптаре и муслимане па ће сутра да ти пљују у лице ,јер то нису грађани па да их можеш демократски посматрати , већ змија у њедрима.

Ено у НСРС устао Салкић и тражи да се исплате пензије муслиманским породицама , жали се да се престало са уплаћивањем.Сад кад си кроз владу најавио не можеш ескивират више.....
Одговори

Не раде то Они због Срба, ни Цигана, Бошњака од 93, нити Шиптара, него због популизма.
Одговори

(16-01-2024, 03:48 PM)ексрежисер Пише:  Родитељски додатак од 01.01.2024.за прво дете је:371 614 динара

Никад није било!!!

Свака част нашем председнику и Влади што јачају економију у земљи, домаћу привреду и сл. И што нас неминовно уводе у капитализам. Јер, капитализам је неминовност. Благо нама!

Бољих немамо а гори нам не требају.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(16-01-2024, 09:26 PM)luka.luke Пише:  Не раде то Они због Срба, ни Цигана, Бошњака од 93, нити Шиптара, него због популизма.

Популизам је ванредни борачки додатак , студентима по 100КМ , концерти крајишника са једним покровитељем - значи краткорочно замлаћивање.
Уплаћивање минималца са стажом наредних осамнаест година је демографска политика.И уродила је плодом  код многих српских породица мени лично познатих. 

Е сад ако кажеш да је то мизерно онда си нереалан односно југоносталгичан ,живиш још у 1940. као многи овде.То је добра ствар али погрешно се спроводи , да су у питању само српске породице он би био знатно већи....
Одговори

(16-01-2024, 09:11 PM)Ocaus41 Пише:  Ја сам тамо писао овом блеси Станивуковићу кад је усвојено да се дијели пензија до 18тих са четири дијетета , да такав тип донација увијек треба да иде преко Српске цркве а не кроз институције.

Саће неко рећи па то није хришћански.Па то би био начин да се  Црква коначно укључи да ради  нешто практично за српски  народ .Не живи се на старој слави.

Најмањи је проблем да се нађе правни модус за тако нешто , формирање фонда Цркве који ће попуњавати Република Српска и Србија итд.Овако финансирај шиптаре и муслимане па ће сутра да ти пљују у лице ,јер то нису грађани па да их можеш демократски посматрати , већ змија у њедрима.

Ено у НСРС устао Салкић и тражи да се исплате пензије муслиманским породицама , жали се да се престало са уплаћивањем.Сад кад си кроз владу  најавио не можеш ескивират више.....

Може преко цркве, а може и да се ограничи на радно способно становништво, то јест на запослене. Овако се повећава број радно неспособних, који најрадије рађају због новца, па ће тако бити још више радно неспособних, на разним буџетима.
С моралне тачке гледишта ово плаћање није у реду.
Одговори

(17-01-2024, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  Може преко цркве, а може и да се ограничи на радно способно становништво, то јест на запослене. Овако се повећава број радно неспособних, који најрадије рађају због новца, па ће тако бити још више радно неспособних, на разним буџетима.

Жене се углавном одлучују на ту варијанту због стажа и удруживање те плате са платом од мужа.Ево знам три жене које су сад  покренуле кући приватни бизнис : кројачки салон и шминку.Ти ћеш сад као економиста вјероватно  рећи то је сива економија.Али добро  фокус је на наталитету ...  Smile

Углавном мора се почети са неким моделом.Наша економија је прилично биједна , са малим бројем радних мјеста и екстремно ниским платама за Европу и 21.вијек , па се због тога  не може на тај начин спроводит демографска политика као у западним земља.Гдје је  јака економија главни фактор раста становништва.
Ми то морамо "вјештачки" мотивисат на овакав начин.Иако не мислим да ће то потпуно зауставит одлазак становништва , али ће свакако дати позитиван резлтат.
Одговори

(17-01-2024, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  С моралне тачке гледишта ово плаћање није у реду.

Ево Милославе имам један лијеп цитат за размишљање , поводом туђег наталитета : 

"Не бацајте бисера својих пред свиње 
 да их не погазе ногама својим и окренувши се не растргну вас"   (Матеј 7:6)
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним