Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.44 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕМОГРАФСКИ ПАД СРБА

Ко год заслужује додатак треба да га добије, без разлике.
Можда нам тако поента дође до главе.
Одговори

(17-01-2024, 03:17 PM)Monarhist Пише:  Ко год заслужује додатак треба да га добије, без разлике.
Можда нам тако поента дође до главе.

Може у Француској или Њемачкој...
У земљи која се налази у рату (тренутно политичком) за своје национално питање , све мора бити подређено једино и искључиво националним интересима.

Не брини се ти ништа за њих имају они дебеле дознаке и донације ми смо сиротиња.

https://www.google.com/amp/s/www.sd.rs/v...7-09%3famp
Одговори

Наравно,опет не вам не ваља.

Кренимо редом;Самарџићу,кад Србија буде теократија,онда ће црква давати новац свих нас за ове ствари.Код уређених демократских друштава,код истинских демократија,којима ваљда тежимо то раде државни органи.Ни црква ни партијски комитети.Код нас има мана овај модел,али суштински даје потпору а и резултате.Критика ти је паушална,не стоји.

Шумадинац по обичају критикује тржиште,и капитализам.Човек би укинуо да може приватну иницијативу.Сампуправљач из Двери.Читате њега и видите зашто и како су пропали.Трубили о породичним вредностима,а против су подстицаја који јачају породице.Циркус.

Нигде ни у каквој Сребреници се паре не дају за ове ствари.То не вреди ни коментарисати.

Ова мера даје резултате,и уз пар измена доноси велике бенефите.Све скандинавске земље воде сличну политику,један Јапан издваја огромна средства,само онај ко опстане може имати будућност као народ.

Мене брину ту друге ствари.

ПС-промените наслов теме.
Одговори

После трагичног случаја са трудницом у Шиду,уследила је безочна политизација трагедије,под фирмом борбе против акушерског насиља.На сцени исти "забринути"глумци.Олош без трунке људскости.

Нови талас креће!
Не смеју проћи!
Одговори

https://n1info.rs/vesti/novinarka-na-pro...yd5_kYtNhE

Кад пре кренуше?
Провидно.
Нељудски.

ПС-Ово наравно не аболира тог монструма,ако се ствар докаже.
Одговори

Преко 70 текстова у опозиционим медијима против пронаталитерне политике у Србији.
Све гарнирано са масом црних текстова,о убицама у породилиштима,лошим искуствима породиља,нехигијенским условима итд.

Да ли ћемо икад видети на нова с,или ен 1 прилог о срећној и многодетној породици?

Нећемо наравно.
Одговори

Пре седамдесет и пет година моја мајка је родила прво дете, тј. мог брата Љубу. Родила га је у соби породичне куће а "бабица" је била моја баба и комшиница - рођака Стоја. У истој соби на свет сам дошао и ја као и моја сестра близнакиња, а неколико година касније брат Данило. Нас четворо рођено је без лекарског надзора или помоћи бабице, као што је рођено већина деце оног времена у породицама које су живели на селу.
Жене су трудноћу носиле стоички - природно као и њихове мајке радећи сеоске послове скоро до самог порођаја. Тако су се и порађале да би већ дан после порођаја биле у покрету.
У кући преко пута наше живела је породица Вујичић, они су имали осморо деце... Гојко и Вела су се звали (родитељи) и нико од њих није био богатији, бар тако је говорио домаћин. Осморо деце је Вела родила као и остале жене уз помоћ јетрве, свекрве или комшинице.
То су године после Другог св. рата, године глади, "Труманових јаја" и бонова - тачкица за основне потребштине. И, поред сиромаштва, немаштине, "откупа" породице су биле многобројне. Газде (тако се звао ко је имао десет и више јутара земље) су биле мало шкртије па су остајали на два детета.
Но, сећам се као данас када сам пошао у школу било је два оделења првака по 34, односно 33 ученика. Село је имало 2000 становника колико има и ово у којем сада живим. У школу ове године није уписан ни један првак!
Дакле, није нас уништио ни рат, Швабе, Маџари, комунисти, туберколоза и остале болести тог доба већ саможивост.
Данас се ругају породици која има четворо или више деце. Гледају их као да су губавци или криминалци уз коментаре које не бих наводио.
Одговори

(24-01-2024, 12:50 AM)Јеремија Пише:  Пре седамдесет и пет година моја мајка је родила прво дете, тј. мог брата Љубу. Родила га је у соби породичне куће а "бабица" је била моја баба и комшиница - рођака Стоја. У истој соби на свет сам дошао и ја као и моја сестра близнакиња, а неколико година касније брат Данило. Нас четворо рођено је без лекарског надзора или помоћи бабице, као што је рођено већина деце оног времена у породицама које су живели на селу.
Жене су трудноћу носиле стоички - природно као и њихове мајке радећи сеоске послове скоро до самог порођаја. Тако су се и порађале да би већ дан после порођаја биле у покрету.
У кући преко пута наше живела је породица Вујичић, они су имали осморо деце... Гојко и Вела су се звали (родитељи) и нико од њих није био богатији, бар тако је говорио домаћин. Осморо деце је Вела родила као и остале жене уз помоћ јетрве, свекрве или комшинице.
То су године после Другог св. рата, године глади, "Труманових јаја" и бонова - тачкица за основне потребштине. И, поред сиромаштва, немаштине, "откупа" породице су биле многобројне. Газде (тако се звао ко је имао десет и више јутара земље) су биле мало шкртије па су остајали на два детета.
Но, сећам се као данас када сам пошао у школу било је два оделења првака по 34, односно 33 ученика. Село је имало 2000 становника колико има и ово у којем сада живим. У школу ове године није уписан ни један првак!
Дакле, није нас уништио ни рат, Швабе, Маџари, комунисти, туберколоза и остале болести тог доба већ саможивост.
Данас се ругају породици која има четворо или више деце. Гледају их као да су губавци или криминалци уз коментаре које не бих наводио.

Тако је,добар коментар.

Потребна је промена наратива у јавности,да су жене које рађају више деце необразоване,просте,социјално дисфункционалне,промискуитетне итд.

Зато је потребно у јавности чешће пласирати приче о успешним вишедетним породицама.

Ми данас имамо потенцирања прича о наводно слободној жени,ако је сама,о њеној тобоже самосталности,о одбацивању клишеа брака и породице.Све то наравно је последица процеса растакања многих вредности које су биле неупитне а данас су скрајнуте.
Одговори

Прошле године у Србији 36.285 више умрлих него рођених и најмање беба од Другог светског рата!

[/url] [url=https://wa.me/?text=Pro%C5%A1le%20godine%20u%20Srbiji%2036.285%20vi%C5%A1e%20umrlih%20nego%20ro%C4%91enih%20i%20najmanje%20beba%20od%20Drugog%20svetskog%20rata%21%20https%3A%2F%2Fgledaj.rs%2F2024%2F01%2F25%2Fprosle-godine-u-srbiji-36-285-vise-umrlih-nego-rodjenih-i-najmanje-beba-od-drugog-svetskog-rata%2F]
Негативан природни прираштај у 2023. години износи 36.285 особа.
РЗС је навео да је у периоду јануар‒децембар 2023. године забележен пад броја живорођених од 1.437, односно за 2,3 одсто, као и пад броја умрлих од 13.741 или за 12,4 одсто, у поређењу с истим периодом претходне године.
У периоду јануар-децембар 2022. године било је 62.250 живорођених беба, што је у односу на 2021. годину, када их је било 62.062, више за 188 или 0,3 одсто.
Ипак, прошле године је у Србији рођено најмање беба од Другог светског рата.
Број умрлих у Србији у периоду јануар-децембар 2022. године износио је 110.839 што је мање за 25.062 или за 18,4 одсто у односу на исти период 2021. године, када је број умрлих био 135.901.
Табела:
Година Живорођени Умрли Природни прираштај
2012 67.257 102.400 -35.143
2013 65.554 100.300 -34.746
2014 66.461 101.247 -34.786
2015 65.657 103.678 -38.021
2016 64.734 100.834 -36.100
2017 64.894 103.722 -38.828
2018 63.975 101.655 -37.680
2019 64.399 101.458 -37.059
2020 61.692 116.851 -55.158
2021 62.180 136.622 -74.442
2022 62.250 110.839 -47.589
2023 60.813 97.098 -36.285
(Извор: Републички завод за статистику)
Извор :
Бета

https://gledaj.rs/2024/01/25/prosle-godi...oouJ_-Y8hs
Одговори

Какав смехотресан текст.Ми овде не полемишемо о умрлим лицима,већ о новорођеним.
Број новорођених расте,то се чак и у овом памфлету признаје.

Али не вреди, све је црно,мрачно,негативно,за појединце.

Одмах након ове трагедије,отворена је јавна дебата на тему акушерског насиља.Ево управо сјајне емисије на ртс-у,чак је и Вучић препознао тренутак и примио жену која је жртва насиља.

Нова с,н1,талас мржње не стаје.
Одговори

Да упростимо и повећамо фонт за Бизона. Можда дође до неке конекције у глави му.

Година Живорођени

2012          67.257
2013          65.554
2014          66.461
2015          65.657
2016          64.734
2017          64.894
2018          63.975
2019          64.399
2020          61.692
2021          62.180
2022          62.250
2023         60.813
(Извор: Републички завод за статистику)
Одговори

Ђорђе,чему таква егзалтираност?Ви би волели да се деца не рађају?Срећни сте због тога?То вас радује?Страшно.

Невероватно је да сада ВЕРУЈЕТЕ државним органима,па преносите њихове вести,до јуче су то за вас били органи ндх-а,са њом сте поредили Србију.Откуд сад та промена става?Држ' те се жена у црном,њих сте овде јавно подржали,будите истрајни немојте цео живот бити прелетач.

Број новорођене деце расте,не вреди вама објашњавати параметре,по којима се то рачуна,не вреди вам говорити да је то борба на дуге стазе,да ће се већи помак овим темпом видети тек за десет-двадесет година.Ваш домет је копирање вести са интернета,и то са државних институција које вам час ваљају час не.

Иначе,мене не можете изнервирати,нити сам револтиран вашим увредама.Ја би се забринуо да ме хвали неко ко данашњу Србију пореди са ндх.

Деца ће се рађати,Србија ће бити све јача и снажнија,то је дефинитивно.
Одговори

https://m.youtube.com/watch?v=GMuns6Ghqyk

Србија,која ће победити!
ПС-што модератор не промени наслов теме?
Одговори

(25-01-2024, 10:17 PM)ексрежисер Пише:  Какав смехотресан текст.Ми овде не полемишемо о умрлим лицима,већ о новорођеним.
Број новорођених расте,то се чак и у овом памфлету признаје.

Али не вреди, све је црно,мрачно,негативно,за појединце.

Одмах након ове трагедије,отворена је јавна дебата на тему акушерског насиља.Ево управо сјајне емисије на ртс-у,чак је и Вучић препознао тренутак и примио жену која је жртва насиља.

Нова с,н1,талас мржње не стаје.

Чим неко каже да расте сем инфлације друго нипта не расте...

Који број живорођене деце. Дај ми конкретну табелу.. 

Опада главачке, стрмоглаво...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним