03-05-2024, 11:10 PM
(01-05-2024, 12:49 PM)Бенито Пише:(01-05-2024, 12:24 AM)Јеремија Пише:(30-04-2024, 04:16 PM)DIDzM Пише: Исто се десило са Горданом Чомић, на изборима није освојила ништа а ипак су је поставили на неко место.
Нешто се не сећам да је садашњи председник скупштине биран на место премијера. Овај га је поставио по диктату као и бркату "боркињу" за права содомиста.
Брнаба није била на посланичкој листи на оним изборима после којих је први пут постављена за председника владе. У праву си. Тада сам то критиковао, али ретко ко је обраћао пажњу. Потпуно је неприхватљиво, неприродно и против принципа парламентаризма да се у владу бира лице које није изабрано претходно, у истом сазиву, на место посланика. А мислим да је и неуставно.
Али, Брнаба је бар могла да се вади да није ни бирана за посланика, па не може да се процени њен легитимитет.
У вези Чомићке и Ђурђевић Стаменковски је очигледно кршење правила легитимитета. Или, у преводу - неће те народ ни за посланика, а тебе постављају за министра.
Управо тако. Брат Брнаба је изабрана као нестраначка личност, стручно лице и слично. Мислим да није ни прва особа која је тако ступила на функцију.
Да ли би то требало дозволити је питање за себе.
Али оно што је врло очигледно и грубо кршење представља случај када изађеш на изборе на којима доживиш потпуни крах, буде јасна воља људи да те не желе а онда ти владајућа странка повери министарство...