17-02-2025, 01:28 PM
(17-02-2025, 09:10 AM)Шумадинац Пише:(16-02-2025, 05:17 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Поштовани Јеремија, ја имам информације са лица места, и то што се тамо догађало је скоро нестварно. Као да се Небеска Србија спустила међу нас. Знамо да смо сами на свету, знамо да су роварења велика, знамо да је коначни исход у свој тескоби неизвестан. Али, ми смо у срцу увек носили љубав, веру, наду, и тај наш најдубљи осећај, за који сам и ја мислио да је замро, је букнуо свом снагом у Крагујевцу. Та, људи, зрели људи, су ишли улицом и плакали. Толики људи а не беше пијанства и дивљања. Достојанство и слога до сада невиђени. Никада један национални празник није обележен тако величанствено.
У С. Митровици све супротно. Видели смо неотесану плаћену безрепу руљу довучену аутобусима и предвођену отвореним лудаком и велеиздајником, која отаљава своје урлање за које су плаћени. Претворили национални празник у свој политички, простачки и антипатриотски, вашар.
Свако од нас бира страну по својој савести.
Управо тако Нимбусе! Свака реч ко у Његоша.
А ево и поређење:
Они у Сремској Митровици нису били плаћени за чишћење, те нису ни очистили. Нама је мотиватор национална савест, слободарски дух и кућно васпитање, а не новац и уцена.
Имамо родбину у Митровици. Митровица се сијала одмах после митинга, целу ноћ комуналци су чистили ови што су ти је сликали нису сачекали маса да се разиђе..
Што се тиче хигијенееее, прођи до ректората и помириши код улаза баздиии на најгору кафану...
Отиђи до филозофског имају 5-6 фрижидера, цео онај улаз и хол када уђеш претворен у најгору биртију, једу и лочу по амфитеатрима. Канцеларије претворили у магацине хране, имају палете на којима им стоји кромпир воће и поврће. имају палете оне велике са хиљадама флашица за воде.
П.С. Сада и у наредним данима креће жестоко испирање мозга и ношење штафете младости до Ниша...
О њиховом херојству, жртвовању и осталим прос*ањима итд...Да се народ склони и да им нико ни чашу воду не додели друга песма би била...
Ал народ наиван, глуп, доброћудан...
Циркус коларода са свим могућим и немогућим непријатељским и екстремистичким симболима се креће ка Нишу
да нами прођу поред куће, свашта би билооо
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.