16-03-2025, 04:46 AM
(16-03-2025, 04:18 AM)Mekenzi Пише: Оно док су тензије на високом нивоу и прети ескалација сукоба људи воде разговоре о филмовимаПропала револуција па скрећу са теме!![]()
Ја видео двојицу расправљају се дал су бољи Опкољени или Битка на Неретви.
Добро је Србине, био си статиста свака част али ниси био глумац...Много си се наложио..
Што се тиче читања књига,
СРБИ ИТЕКАКО ЧИТАЈУ КЊИГЕ!
Гарантујем да смо у првих пет нација по читању књига у Свету!
Ми иман кућну библиотеку од преко 2000 књига, преко 50 књига је у позајмици. Сваки дан неко нас пита да ли имаш ову или ону књигу.
До сада смо продали преко 2500 књига које су нам биле вишак јер немамо где да их ставимо.
Срби читају озбиљну и тешку литературу.
То што ти не читаш, или што прочиташ једино што пише еко стража нa инстаграму то је друго.

Звезда вечери је непобедиво и несаломиви пленум. Ко би рекао да ће они први да побегну? Плавом бакљом су сигнализирали паничан бег, бацање редарских прслука и "стампендо" у непознатом правцу.
Што се тиче књига мало пре Божића, од издавачке књиге Прометеј добио сам каталог са празничним попустима. На првој страни, ако се не варам, управник Прометеја, имао је уводну реч. Елаборат о томе како Срби слабо читају књиге односно слабо "улажу" у књиге. Запало ми је за око то што се говори како држава више одваја за кошаркашке клубове него за књиге. Тачно, али то не значи да народ мало чита. Не искључујем опцију да они знају да смо читалачки народ, али да не купују у њиховој издавачкој кући. Мада, чисто сумњам да Прометеј је социјално угрожен и да има проблеме са профитом на годишњем нивоу.
Лаж је да народ не чита! Не читају студенти! Они који би требали највише да читају, они најмање читају. Очигледно део њих који чита, чита литературу коју је одобрио Бакуњин лично. Звучи, али стварно није политички обојено због актуелне ситуације. Ја стојим иза својих речи о студентском нечитању. Малкице сам старији од просечног студента. Данашња генерација у распону од 18 до 30 година слабо чита. Сваки десети/а чита.
Људи средњих година и пензионери читају. Прошле године сам натрчао на податак да смо добро позиционирани што се тиче прочитаних књига на годишњем нивоу.
Викендом на бувљаку може се видети не мали број људи који окупира штандове са књигама. Неко баци поглед, неко се ценка, неко пуни кесе без да гледа.
Лично, највише волим да купујем књиге преко Купинда. Драже ми је да оставим новац некоме продавцу са Купинда него некој Лагуни. Ако не купим књигу у Лагуни, нећу их пуно оштети. Имају они добар обрт. Тај новац што сам проследио продавцу са Купинда може му помоћи да прегура дан, да одвоји да среди кућу, да детету да. Свакако на Купинду "само што нема живих" људи када је избор књига у питању.
Када читам, више књига ми је на репертоару, вртим их. Историја и историја уметности су моја шољица чаја. Прихватиљва ми је и романсирана биографија неког ћакнутог сликара.
Од скоро почео сам да практикујем да читам литературу на енглеском. Што се тиче литературе на енглеском, књижара Академија у Кнезу је најбоља опција по мени.
Да закључим : НАРОД ЧИТА, СТУДЕНТИ МАЛО СЛАБИЈЕ, АЛИ ОПАМЕТИЋЕ СЕ. ВАЉДА!
Шумадинац је наш еко стражар!