16-03-2025, 12:10 PM
(16-03-2025, 11:26 AM)Шумадинац Пише:(16-03-2025, 10:04 AM)Митић Пише: На основу теренског истраживања и анализе снимака са данашњег протеста '15. за 15', Архив јавних скупова процењује да је овом скупу присуствовало између 275.000 и 325.000 људи, уз могућност да је тај број био и већи.
Због изузетне величине, динамичне природе и структуре скупа, као и нејасне ситуације у појединим деловима града, посебно на Новом Београду, прецизнија процена није могућа.
Извор: Архив јавних скупова
https://www.facebook.com/javniskupovi/vi...8949346758
Да, и то минимално. У сваком случају највећи скуп у Србаља.
А Шта ти то "СРБАЉ" "СРБАЉА ??? Нека салама, кобасица..
или још горе када кажу "ЖИВАЉ?? ...

КАД ЧУЈЕМО то "ЖИВАЉ" "СРБАЉ" И ТЕ РЕЧИ МИ СЕ ЈЕЖИМО!!
КАТАСТРОФА!
КАЖИ БРАТЕ СРБИН, СРБСКО, СРПСКИ, ШТА ГА ИСККРИВЉУЈЕШ!
Када смо ми радили ономад попис становништва и уђемо у кућу и питамо шта сте ви по националности:
а он Срб....па замуцкује, не може да превали преко језикаКАЖИ СРБИН ! или кад смо их питали које су вере: паа српске, какве бре српске, КАЖИ ПРАВОСЛАВНЕ!
Него,
Није највећи скуп, и да те разочарам, а није ни у 5 највећих скупова у историји Србије.
1. Газиместан убедљиво прво место и нико неће да га скине више. Јер тада је била огромна напетост у Земљи а Срба је било у земљи милион-два више него данас.
2. Ушће 1989.
3. 9.март. 1991.
4. 5. Октобар 2000.
5. Контрамитинг у Београду 1996.
6. Рибникар....
Да би се скупило 300 хиљада људи колико каже "Марка жвака истраживање" Мора изаћи минимум 200 хиљада Београђана, и да дође 100 хиљада људи из Србије значи цео један Крагујевац да дође у Београд. Реално јуче их није било толико и нема шансе да се деси.
Протести ће бројчано у односу на 90-те године бити мањи. 90-их у Србији је живело 7 ипо милиона Срба са Црном Гором. Данас у Србији нема више 6 милиона људи и број константно опада. Што се види и по утакмицама. Некада је на европске утакмице Звезде долазило 80 хиљада људи па и 100 80-их година, сада праве Маракану за 50 хиљада људи.
Да би било бројчано више људи у односу на Газиместан, Срба у земљи мора бити 10 милиона грађана!
Јуче је било око 100 хиљада и мање људи ко иде на велике утакмице Звезде и кад крене маса са Маракане ка Славији зна да је то то.
и од тих 100 хиљада 80-90 хиљада немају везе са политиком нити политичким питањима, то је нека дечурлија, неки бајкери, бабе, тетке, стрине као неки вашар или јако лоша позоришна представа.
док су 90-их протести искључиво били ПОЛИТИЧКИ И ГЕОПОЛИТИЧКИ И КРВАВИ !
Јуче пуче јачи топовски удар, бацише оне маркере побегоше ђеца главом без обзира, а 90-их се гутао сузаваац, стојало са три прста испред воденог топа..
Ови протести у организацији укронацистичког ФДУ пленума и Филозофског пленума су много фенси! Никоме бре није длака са главе фалила синоћ, а ми ође у Вршцу 96-те гутали сузавац кад се крнеуло да се скине крвава петокрака са зграде у центру, убише бога у народу...
Јуче извели хор, имали бенд, било фино, фенси и културица. певао се ЕКВ, диваан хепенинг и пикник био.
Ми очекивали цео дан "да пукне" викали "саће" "саће" кад ништа....слушали онај хор анархиста певали песме за фајронт протеста...
Једино оних пар стотина који су јуришали на парк су ај да кажемо били озбиљни.
ДА АПСОЛВИРАМО:
ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА НИЈЕ УСПЕЛА СИНОЋ!
ГРАЂАНИ СРБИЈЕ СУ ИЗГЛЕДАЛИ КАО КЛОВНОВИ ОБОЈЕНИ, СА РАЗЛИЧТИМ ТРАНСПАРЕНТИМА. ОД НАЦИОНАЛИХ, ПАТРИОТСКИХ ДО КОМУНИСТИЧКИХ, ЛИБЕРАЛНИХ ПА И ЗАСТАВА БОЈЕ ДУГЕ!
МИ ЋЕМО ТО ДРУГАЧИЈЕ КАД ДОЂЕМО НА ВЛАС'.
Паметном доста!
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.