17-03-2025, 09:29 AM
(16-03-2025, 11:00 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-03-2025, 09:35 PM)Ocaus41 Пише:(16-03-2025, 08:23 PM)Милослав Самарџић Пише:Мислиш да је Ђоковићу било лако замјерити се ? Чланак о протестима 40-тих није директна подршка , није чак ни изједначавање , већ само још једна историјска чињеница ,бар ће је тако доживјети студенти.(16-03-2025, 07:54 PM)Шумадинац Пише: Енергија народа није потрошена. Овиме смо показали и њима, а и свету колико нас је. Овако велики скуп није тренутак, већ процес. Промена не долази преко ноћи, нити силом, већ рађењем стратегије. Последњих неколико деценија нас трују, а Ви очекујете промену преко ноћи? Са оваквима мора да се игра дуга игра. Као добро вино, боље ће сазревати с временом, а не са журбом. Ништа није изгубљено, напротив, тек је почело.
Студенти у блокади
Момци (и девојке),
Није тек почело - са вама, почело је - са нама.
Почело је 1989, када је основана прва опозициона странка, и када се појавио први опозициони лист.
Почетак промјена је оног тренутка кад заиста настану , а носиоци су они који је ДИРЕКТНО изведу кроз политички ангажман.
Писали су и други добре патриотске ствари али се нико није усуђивао у политичку каљугу нити на цесту , већ је несрећа увијек била покретач , а не добар лидер.
Увјерен сам да преко 50% младих у Србији неби знало да демантује четничке "злочине" нити да објасни партизанске , ако алудираш на допринос дебољшевизацији.Та прича је јако далеко и не темеље се на њој тренутни догађаји.
Него је просто у питању инстиктивни отпор диктатури (природан за људе) кроз ускраћена грађанска права која се осјете на властитој кожи , без свјести о комунистичком насљеђу као узроку свега.
Удбино четништво је имало много већи простор од 1989 и зато је допринос Погледа о схватању прошлости Србије спорадичан.
У супоротном дебољшевизација неби била најспорија од свих земаља источне Европе.
Али ми те цијенимо као и многи у Србији и региону.....
Толстој пише да је сваки догађај последица деловања сваког од нас, и наших предака такође.
Ово што је написао Толстој, имам осећај који апослутно може бити варљив, уопште није у духу православља?
Више ми личи на неку Рамајанску Махабхарату?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!