19-03-2025, 11:40 AM
(18-03-2025, 09:16 PM)Милослав Самарџић Пише: Антонић:
15. март као вододелница
https://rt.rs/opinion/slobodan-antonic-p...dodelnica/
Поштовани господине Самарџићу,
Ипак Вас, барем мало, интересују и актуелна дешавања. Дакле не само "Ко је био бољи писац: Радослав Филиповић или Добрица Ћосић?", него мало и највећи митинг у историји Србије који су врло успешно организовали побуњени студенти. Упркос планираном покољу из Ћациленда. Је л да?
Касније ћу детаљно анализирати овај текст који сте поставили, а за сада само једну реченицу.
"Када је требало срушити Луја ХVI, превратници у Конвенту (пленуму) најпре су ликвидирали – политички, па и физички – монархисте."
Чему у загради реч "пленум"?! Ту је могло да стоји у загради и "главни одбор СНС-а". Могло је да стоји и "влада у оставци". Могло је да стоји и "неформална група браће", при чему мислим на браћу председника републике, министра финансија и председнице скупштине.
Ово је тако гадна подметачина од стране Слободана Антонића, да сам остао без коментара у класичном смислу. Као што рече Алек Кавчић - немам шта да кажем, само могу да пљунем некога.
Претпостављам да Ви то знате боље од мене - постоје разне врсте агената. Постоје агенти провокатори, па затим агенти спавачи, и тако даље... Мени сада Антонић личи на школски пример агента спавача. Пример из буквара. А агенти спавачи се активирају, то јест буде се из дубоке хибернације, у критичним и преломним тренуцима. Ово је очигледно такав тренутак. Јер као што велики мудрац рече:
„Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг“.
У овим преломним тренуцима наше новије историје, управо свако показује какав је. Или подржаваш студенте или подржаваш ћације. Треће није дато.
Ево, експлицитно - ја подржавам студенте. Одмах се сетим својих студентских дана и врло добро знам шта се дешава. Чега се Ви сећате, поштовани господине Самарџићу, из својих студентских дана? Испричајте нам мало како је вас студенте организовала партија?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!