21-03-2025, 10:43 AM
(20-03-2025, 01:01 PM)Милослав Самарџић Пише: Влад, можеш слободно да се правиш Енглез, нама љутиш.
Написао сам чланак још првог дана, под насловом "Добри студенти и зли дуси".
Објавили на сајту кад буде објављен у Српским новинама.
Поштовани господине Самарџићу,
Ево, од јуче покушавам да схватим ове Ваше три реченице. И парцијално и као целину, али авај, ништа нисам разумео.
Будући да имам натпросечно високу интелигенцију, вероватно са примесама генијалности, проблем дефинитивно није у мом разуму.
Ово што сте написали се вероватно може описати као последица неког облика когнитивне дисонанције, те бих Вас најљубазније замолио за додатна појашњења!? Дакле, идемо таксативно:
1. Влад, можеш слободно да се правиш Енглез, нама љутиш.
Не правим се Енглез. Како сте дошли до тог закључка и на шта тачно мислите? Не љутим се, често полазите од ове погрешне премисе. Што најчешће води до погрешних закључака.
Ја сам само, да поновим, обичан грађанин који је заинтересован за актуелна збивања у нашој држави и у свету. Ви сте новинар, глодур "Погледа", легенда рехабилитације Драже Михаиловића, као и гуру ревизије Другог светског рата. Мислим да је довољно.
2. Написао сам чланак још првог дана, под насловом "Добри студенти и зли дуси".
Нисам знао да сте написали чланак под поменутим насловом. Где може да се прочита? Ја сам наводио текстове са сајта "Погледа" и не постоји такав текст. Ако постоји, замолио бих Вас за линк.
Када употребљавате синтагму "још првог дана", на који догађај тачно мислите? Први дан чега? Да бисмо избегли даље стварање неспоразума - да ли можете да наведете тачан датум тог догађаја који се односи на "први дан".
3. Објавили на сајту кад буде објављен у Српским новинама.
Ова реченица ми представља највећу мистерију. Сложили сте времена на, најблаже речено, неуобичајен начин. То није у стилу српског језика.
Дакле, основна питања:
3.1. Ко "објавили"?
3.2. На ком "сајту"
3.3. Када "буде објављен"?
Срдачан поздрав,
Влад Алекш
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!