24-03-2025, 12:21 AM
(23-03-2025, 11:35 PM)Chicot Пише: Случај активисткиње је неупоредив са дешавањима у Србији. Овде људи гину као муве због корупције, обести, небриге, бахатости и силеџијства.
Овде студенте туку људи са друге стрсне закона а у спрези са властодршцем.
Колико је тих шведских активиста згазио ауто, аутобус док су мирно тражили само да институције раде свој посао?
Силно грешиш и жао ми је што животну енергију усмераваш на погрешну страну.
Желим ти добро здравље Чича!
Оно што ја памтим, а памтим много, у Србији није било реда, поретка ни закона.
Прво што сам у школи запазио била је слика неког незнанца уместо иконе. Црнокапуташи шпартали селом, тражили државне непријатеље који су сакрили плећку меса (шунку) или џак жита. Многи заглавили Митровице а кад су се вратили скоро да нису проговарали сем што назову Бога кад пођу у њиву и сретниу се са сапатником.
Народ забатали Литије (сеоске славе) и поче славити "партизанске славе", све певајући о "љубичици"...
Изроди се каста имућних "другова", која је била најгласнија када се тапшало србождеру.
Дође дан и њега нестаде... али само физички. Скова неко крилатицу: "И после њега он"... настави се по истом.
Јел памтиш Газиместан? Рекао би човек ево се Срби пробудили, сетили се завета... Ништа од тога. Настави се све по старом.
Прођоше генерације, измени се Србија до непрепознатљивости. И, опет победише субноровци.
Најзад Срби се уписаше у Европу, изручише на кило Србе за боље сутра... Е, то боље је ово што живимо и тешко ће ме неко уверити да "ђеца луда" сам тако, ко да су дошли из друге димензије освешћена, без Вожда (правог), одлучише да мењају све по Србији или оно што је од ње остало.
Волио бих да имам твој оптимизам али једноставно зебем.
Хвала Ти на лепим жељама.