19-04-2025, 07:34 PM
(19-04-2025, 04:28 PM)Pekar Пише: Та реч не постоји у србскомком језику а ти је можеш крстити како ти је воља.
О којем народу причаш, де реци ми да и ја сасзнам нешто ново? Кад је крепо Броз тај народ се упишавао од плача жалећи србождера.
Што не устаде народ кад је слина завео ванредно стање пре 5 година? Е, ал изашли џандари са све дугим цевима а марва брже у тор.
Немој молим те мени причати о стаду које је на пречац постало ратоборно и сетилио се да му је чукунђед био четник а заборавио татино заклињање Брозу.
Ти да си живео у доба Карађорђевог устанка, илити Српске револуције, ти би вероватно ишао селом и викао: ''Што се не подигосте пре 20/30 година кад је султан био Абдул Хамид?! Ви нисте народ, ви сте марва!''
Такав неки утисак имам.
Трудиш се да обесмислиш било какав бунт против Вучићевог режима, а аргументација ти је ''што нисте пре?'' и ''победите на изборима''.
С првим аргументом могу да се сложим, слажем се да је требало много раније, да је реакција дебело закаснела, али је л' то значи да је због тога дискредитовати и убити у зачетку? Коме то иде на ползу? Па Александру Вучићу.
Ова генерација је ''пре'' имала 15 година.
Што се тиче другог аргумента и позивања на добијање рата против диктатора и аутократе на изборима, мало је смешно. Знамо како изгледају избори које организује Александар Вучић. Поготово ако би се организовали у овом тренутку, где бисмо опет имали дуопол на политичкој сцени, па би једина промена било то што би Вучић тзв. ''прозападној опозицији'' уместо 23% дао 32%.
Искрено да ти кажем, са таквим ставовима, затим са писањем ''србски'', глорификовањем Обреновића и вређањем витешког краља Александра (''Лесандра'') и целе династије Карађорђевић, много ми личиш на неког што је овде до скоро писао.
Жао ми је што се повукао, јер колико год се не слагао с њим у мишљењу и ставовима, волео сам увек да дискутујем са људима супротног мишљења, али видим да је добио достојну замену.