30-04-2025, 11:35 AM
(30-04-2025, 11:28 AM)Митић Пише:Могуће да сам помешао.(30-04-2025, 10:57 AM)Бенито Пише: Видиш Ти то? Значи, Мачек није заробљен у Колубарској бици, као што се мислило? Где ли сам ја те читао, Бога Светог питај!
Али је Мачек након Саве уз веће и мање битке стигао до реке Колубаре када је рањен приликом преласка реке.
Након 1914. године, био је на грађевинским пословима око утврђивања Пеште, па је после био са грађевинском компанијом на градњи друма у Албанији.
Напустио је Албанију и стигао је у Загреб кад се опет пријавио за војску уз тврдњу да му се вид поправио. Распоређен је на руско ратиште у југоисточну Галицију где није осетио неки рат јер је крајем 1917. склопљен мир са Русијом и потом пребацују његову дивизију у северну Италију и јужни Тирол на италијанско ратиште.
Највероватније си описао заробљавање Милета Будака, јер ми се чини да је на сличан начин заробљен у Ваљеву.
Мада, много су они, све ми се чини, понешто и слагали у тим својим мемоарима. Ту је Броз најдрастичнији пример, јер кад читаш његову биографију код Дедијера, стигао је само до Бежанијске косе.