01-05-2025, 12:59 AM
(01-05-2025, 12:22 AM)Коле Којот Пише: Можемо да отворимо неку нову тему о овим стварима које сам поименуо.
Кад кажем политика, мислим на владавину, односно организовање и вођење људи и њихових живота.
Пошто је политика и пре и након Христа била и остала на сили, већина политичких опција су зле и неморалне.
Можда се нисам фино изразио, презирем и противим се свакој политици која је заснована на насиљу над другим људима.
Зато кажем да сам анти-политичан. Чисто сумњам да је и Христ подржавао такве политике.
Док год је политика на добровољној бази, да нико никога не сили на нешто, онда је то у реду и морално.
Људима у условима у којима егзистирамо минимални консензус о постојању политичке елите мора да постоји, иначе се претвараш у роме, цигане, номаде....
Међутим,
С' друге стран' пуританизам је слободан, етичан и моралан избор уколико дозвољава другима формирање најбољег могућег друштва, односно заједнице, односно државе.
Ипак, ово је тема о играном филму "Ђенерал". Отвори нову тему...
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М