Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Играни филм ''Ђенерал''

Која је разлика између пореза и куповине/донације?
Једна реч их раздваја, а то је добровољност.
Порез је нешто што држава отима од грађана силом (ако не платиш порез, идеш у затвор). Нема добровољности.

Ако је држава отела од Вас нешто, можете да од ње то и повратите (чак и силом) али ни динар више.
А и тај новац што повратите, вероватно није Ваш новац, него нечији други, крваво отет, пошто државе углавном отимају, ретко кад шта поштено производе.Тако да прихватање да радите са државом Вас чини саучесником у злочину крађе, да ли то било кроз разне субвенције, државне кредите и слично. Ако користите механизме субвенција да повратите порез, то је онда прагматизам/макијавелизам (циљ оправдава средство), опет преко туђих леђа.

Ако критикујете комунисте како су све отимали, пљачкали и задуживали будуће генерације разним страним кредитима, а онда кажете да би сте примили финансије од такве државе (пошто је данашња држава наследник комуниста), не чини ли се онда да сте мало лицемерни? Онда по чему се онда Ви разликујете од комуниста?

Можда сам мало више оштар, и опростите на томе, али неке ствари би требало да почивају на неким моралним/хришћанским принципима, ако мислимо да напредујемо као друштво и да га учинимо бољим.
Одговори

Нема повратка пореза и осталог, што сам дао - дао сам.
Држава има буџет за филмове. За сада не даје за овакве, знамо за какве даје. Мени се чини да би било боље да даје за овакве, а не за онакве. Како год, мени ионако не даје, па је ово само теоретска расправа.
Коју идеологију заступате, не могу да је препознам?
Одговори

Анархо-капитализам, Принципе незапочињања насиља. Анти-политички сам опредељен, јер је свака власт неморална и зла.
Као што Његош каже:
"Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом". А свака власт је заснована на сили, са државом нема поштеног договора.
Одговори

(Јуче, 10:18 PM)Коле Којот Пише:  Анти-политички сам опредељен, јер је свака власт неморална и зла.

А, какве ли везе то има са Хришанством?  Smile
Одговори

Има везе, не пуно. Сам Спасоје (Христ) не говори ништа похвално о власти. А и његова учења нису насилна.
Али без обзира на то, вера је ствар појединца и док год друге не угрожава, не чуби другима насиље, немам ништа против ње.
Одговори

(Јуче, 10:18 PM)Коле Којот Пише:  Анархо-капитализам, Принципе незапочињања насиља. Анти-политички сам опредељен, јер је свака власт неморална и зла.
Као што Његош каже:
"Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом". А свака власт је заснована на сили, са државом нема поштеног договора.

То би било тачно у случају да човек сам себи може да приушти оно што му организовано друштво даје. Друга је ствар да нека особа не жели да учествује у излечењу друштва већ сопствени егоизам доживљава као глас истинског божанства....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(Јуче, 10:36 PM)Коле Којот Пише:  Има везе, не пуно. Сам Спасоје (Христ) не говори ништа похвално о власти. А и његова учења нису насилна.
Али без обзира на то, вера је ствар појединца и док год друге не угрожава, не чуби другима насиље, немам ништа против ње.

Политика би требало да је утемељена у Хришћанству. Ако није онда је наопака и лоша.

Удаљили смо се од теме.
Одговори

(Јуче, 10:36 PM)Коле Којот Пише:  Има везе, не пуно. Сам Спасоје (Христ) не говори ништа похвално о власти. А и његова учења нису насилна.

Он апсолутно учествује у друштвеном животу, пеца рибу, дрводеља, иде на свадбе, показује интересовање за прикупљање и расподелу пореских давања. Његове поуке сугеришу на акт етичности из сваког појединца укључујући и Пилата, а наравно интересује се и за религиозни живот најексплицитније изгоњењем препродаваца из храма ...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Можемо да отворимо неку нову тему о овим стварима које сам поименуо.
Кад кажем политика, мислим на владавину, односно организовање и вођење људи и њихових живота.
Пошто је политика и пре и након Христа била и остала на сили, већина политичких опција су зле и неморалне.
Можда се нисам фино изразио, презирем и противим се свакој политици која је заснована на насиљу над другим људима.
Зато кажем да сам анти-политичан. Чисто сумњам да је и Христ подржавао такве политике.
Док год је политика на добровољној бази, да нико никога не сили на нешто, онда је то у реду и морално.
Одговори

(Пре 11 часова)Коле Којот Пише:  Можемо да отворимо неку нову тему о овим стварима које сам поименуо.
Кад кажем политика, мислим на владавину, односно организовање и вођење људи и њихових живота.
Пошто је политика и пре и након Христа била и остала на сили, већина политичких опција су зле и неморалне.
Можда се нисам фино изразио, презирем и противим се свакој политици која је заснована на насиљу над другим људима.
Зато кажем да сам анти-политичан. Чисто сумњам да је и Христ подржавао такве политике.
Док год је политика на добровољној бази, да нико никога не сили на нешто, онда је то у реду и морално.

Људима у условима у којима егзистирамо минимални консензус о постојању политичке елите мора да постоји, иначе се претвараш у роме, цигане, номаде....

Међутим,

С' друге стран' пуританизам је слободан, етичан и моралан избор уколико дозвољава другима формирање најбољег могућег друштва, односно заједнице, односно државе.

Ипак, ово је тема о играном филму "Ђенерал". Отвори нову тему...

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним