Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Играни филм ''Ђенерал''

Свака част Марио! Прави плакати за филм.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Стави четврти верзију у доброј резолуцији.
Одговори

(26-04-2025, 08:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Стави четврти верзију у доброј резолуцији.

[Слика: djeneral-plakat-verzija-4.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

(26-04-2025, 08:15 PM)Mario Пише:  
(26-04-2025, 08:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Стави четврти верзију у доброј резолуцији.

Ево ставио сам упоредо четврту верзију са званичном верзијом постера ради бољег поређења Smile
[Слика: 491671909-1211302210406023-4060255353555792952-n.jpg]

Одговори

Види се да је енглески плакат пунији детаљима и да је уложено више труда.
Споредни елементи су боље укомпоновани, видљиви су, али су и даље у другом плану.

Главна разлика је колорит носећег лика. Ту је већ ствар укуса и шта хоће да се постигне. Лева је помало у сепији, што даје утисак историјског филма. Десна има бољи колорит и контраст. За успех плаката може пуно да значи и остали плакати поред њих. Реалан колорит може да се утопи у остале, док сепија може да да акценат да је то историјски филм.
Одговори

Марио, Дража мора тамније, а споредне слике јасније.
Ни једна споредна слика не види се на први поглед.
Сепија мора да постоји, за ратне филмове обично се користи сепија са црвеном бојом (боја крви).
Одговори

(26-04-2025, 11:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  Марио, Дража мора тамније, а споредне слике јасније.
Ни једна споредна слика не види се на први поглед.
Сепија мора да постоји, за ратне филмове обично се користи сепија са црвеном бојом (боја крви).

Дража је затамњен, споредне слике су јасније
[Слика: djeneral-plakat-verzija-5-sa-vidljivim-detaljima.jpg]

Одговори

Није довољно. Види како је код Енглеза доњи део јасан.
Дража не сме да буде реалистичан.
Нарочито не ова слика, јер је снимљена првог дана - још смо му тражили браду (није било крупних кадрова још). То је Енглез видео, па је сакрио браду.
Швапска застава треба да се одмах види.
Одговори

П.С.
Лако је поручнику да леже да Енглез нема појма...
Одговори

Само када би Енглези могли некако да одвоје ово "Ђенерал" од Николе Ракочевића. Да се упише: "У главној улози".
Нека остане герилска, мада чињенично гледано није била највећа герилска, већ највећа фронтална. То је неких 420 километара по дубини и ту се не може
говорити о некој герилској операцији. Герила не води операције већ само изводи герилске нападе.
Мени ово "герилско" много подсећа на филм о Дражи из 1942. године. Коначно термин "герила" је шпански и није наш.
Одговори

Поздрав свима!
Нов сам овде, мада већ прати овај форум још од 2013. године. Доста књига сам прочитао на тему Другог светског рата на нашим просторима.
Погледао сам и филм "Опкољени" у биоскопима. Надам се да ће и овај филм добро проћи.
Имам једно питање за г. Самарџића.
Да ли бисте прихватили да вам држава (Србија или било која) финансира филм "Ђенерал" (или било који ваш рад)?
Одговори

(29-04-2025, 10:18 PM)Коле Којот Пише:  Поздрав свима!
Нов сам овде, мада већ прати овај форум још од 2013. године. Доста књига сам прочитао на тему Другог светског рата на нашим просторима.
Погледао сам и филм "Опкољени" у биоскопима. Надам се да ће и овај филм добро проћи.
Имам једно питање за г. Самарџића.
Да ли бисте прихватили да вам држава (Србија или било која) финансира филм "Ђенерал" (или било који ваш рад)?

Поздрав, да, под условом да се не меша у садржај филма или рада.
Одговори

Значи немате проблем са тим што су те финансије отете од некога (да ли то било преко пореза или задуживањем нерођене деце)?
Одговори

(29-04-2025, 11:46 PM)Коле Којот Пише:  Значи немате проблем са тим што су те финансије отете од некога (да ли то било преко пореза или задуживањем нерођене деце)?
Обратно, моја фирма плаћа порезе, доприносе, итд, од кад постоји, од 1990, то је до сада више милиона евра плаћених држави. А на конкурсима Филмског центра Србије, тј. Министарства културе, увек смо одбијани.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним