Јуче, 11:52 AM
(Јуче, 10:08 AM)ЈованЈоргован Пише:(16-05-2025, 05:06 PM)Милослав Самарџић Пише: Начелно се слажем са Јеремијом.
Шумадаинац ми није одговорио на питање који је план за рушење ове власти и социјалистичког система?
Па ако је добар план, да га подржим.
Постојећи план, да студенти изгубе годину па да због тога дође до промене, не ради.
Зато мислим да Шумадинац и остали који су ''палили'' студенте да изгубе годину, сада треба да им се извине.
Нека студената, врло добро они знају шта улажу, за шта се боре и шта су спремни да жртвују. Није никад био план да ето само због изгубљене године нешто промени. План је да се велеиздајник и социјалистички партнер развласти, што је прилично далеко одмакло, и да се кроз изборе (на које због суноврата рејтинга који опсесивно прати не сме да изађе) то озваничи, покрену поступци против сецикеса, поново покрене функционисање државе и обезбеде фер избори на којима бисмо се коначно пребројали - десни, леви, патриоте, про ЕУ, монархисти, ко год.
Шта тачно чекају они који чекају ја појма немам, какав план? Ако оваква невиђена издаја и продаја наше измучене и изубијане отаџбине није довољна да дохватите први камен и кренете, онда заувек ћутите, и предајте титулу патриоте.
Ово ме подсети на мемоаре проте Матеје Ненадовића о мукама код подизања људи на устанак:
"Шта је то и на што ће то изаћи?" Опет ја сирома почем му из почетка...Веса неће ни за што то да зна, већ опет пита: ,,Шта мислите ви људи, шта хоћете ви?" - Мени се већ досади казивати, док поп Леонтије из Уроваца рече: ,,О Весо! а шта се ђогаш, кад знам да и ти желиш оно што и ми? Но видиш ли како твога аге гори хан? Сад само доко устанем па узмем угарак с ватре и дунем у стреју, ап ће и твоја кућа овако горети, а ти иди дахијама!" - На то Веса рекне: ,,Брате, ја хоћу, но не знам на што ће то изаћи" - ,,На што изашло да изашло" - повиче Леонтије, - ,,хоћемо да се тучемо! А зар је Фочић мисло на што ће изаћи, кад је кнезове исекао?" -
Блокадери немају план, или, боље рећи, немају добар план. Многи имамо и на њему радимо деценијама, од првих студентских демонстрација, 1988. Резултат је огромна разлика између ондашњег доба и садашњег
Блокадери раде против себе и својих колега.
Уосталом, видећемо на првим изборима.