29-05-2026, 03:35 PM
Сад сам се обрукао
. Други избор ми је била Шведска, али...
Удба је у Шведској 1969. убила и нашег емигранта Саву Чубриловића, а извршилац се "филмски" извукао авионом. Мислим да је важно истаћи да је било и много "добровољних" агената, као и оних које је служба инфилтрирала у огромну масу радне снаге која је долазила у ову скандинавску земљу 1960-их и 70-их. Зна чича Јеремија доста о овоме па може прокоментарисати.
П.С. причао ми један Црногорац, како је шведски Краљ када му је једна од ћерки наводно отета, ангажовао југословенске мафијаше-удбаше да је избаве. Смуњам да је истина, али занимљиво јесте.
. Други избор ми је била Шведска, али...Удба је у Шведској 1969. убила и нашег емигранта Саву Чубриловића, а извршилац се "филмски" извукао авионом. Мислим да је важно истаћи да је било и много "добровољних" агената, као и оних које је служба инфилтрирала у огромну масу радне снаге која је долазила у ову скандинавску земљу 1960-их и 70-их. Зна чича Јеремија доста о овоме па може прокоментарисати.
П.С. причао ми један Црногорац, како је шведски Краљ када му је једна од ћерки наводно отета, ангажовао југословенске мафијаше-удбаше да је избаве. Смуњам да је истина, али занимљиво јесте.