06-06-2026, 12:25 AM
(17-10-2019, 08:12 PM)Милослав Самарџић Пише:(Izvinjavam se zbog latinice ali na telefonu nesto nece Ćirilica ili ja ne umem da podesim ?) Dobro vece, naleteo sam na vasu prepisku pa bih zeleo da neke navode potvrdim a od vas ako je moguce dobijem druga saznanja.(17-10-2019, 06:59 PM)Бенито Пише:(17-10-2019, 05:52 PM)Милослав Самарџић Пише: Пуковник Гојко Борота је са Кордуна.Откуд то? Зар Бороте нису сви са Романије?
Не. Једно село на Кордуну. Треба да добијем страницу из књиге, где је биографија. Монографија села, тако нешто.
Ja sam direktni potomak Borota sa majcine strane.
Tacno je da su Borote zivele i u Kordunu, tacnije opstina Vrgin most, selo Batinova kosa (barem porodica mog dede) a znam da ih je bilo i uopsteno oko Klinske Crkve gde su i skoro svi preostali stradali zajedno sa Crkvom.
Iz prica se secam da je verovatno Gojko bio stric mog Dede Ljubomira Borote od oca Nikole Borote iz Batinove kose.
Vidim da je ova prepiska stara ali bih vam bio zahvalan ako bi sa mnom podelili informacije koje ste i ako ste dobili tada. Moj pokojni deda je preziveo tako sto je dosao na zanat u Srbiju, zavraio u zarobljenistvu u Borskom rudniku, uspeo da pobegne, otisao na Vojnu akademiju u Rusiju....
Od mnogo clanova uze porodice mu je preziveo samo jedan najmladji brat koji je tada bio beba, tako da ni on nije znao mnogo o svemu sto se tamo zbilo.. ?
Unapred zahvala...