06-06-2026, 06:25 PM
(06-06-2026, 02:49 PM)luka.luke Пише:Када кажем симпатизер мислим да их је подржавала (у смислу фаворитизовала), зато сам рекао "вјероватно" јер нико није могао 100% знати шта она мисли. Али Зора је била цивил, није радила ништа са војском. И да у овом случају мислим да јесте убијена само зато што је била жена партизана, јер она није једниа. Маца је највише убијао жене од партизана.(06-06-2026, 12:40 PM)Алекса Пише:Није ваљда да вјерујете да је Зора ликвидирана (Маса или неко други) само зато што је била нечија жена?(06-06-2026, 08:53 AM)luka.luke Пише:Можете ли појастнити? Шта неко мора да уради да би постао ратни непријатељ? Зора вјероватно јесте била симпатизер партизана, јер јој је муж био партизан, зар то оправдава њено убиство?(05-06-2026, 10:59 PM)Алекса Пише:Нисам питао је ли била цивил, него је ли била непријатељ. Може и цивил бити ратни непријатељ.(05-06-2026, 10:46 PM)luka.luke Пише: Чекај мало Алекса!
Је ли Зора била ратни непријатељ Маци?
Била је цивил, никад није учествовала у битци. Муж јој је био партизан.. тако да не.
Симпатизер??? Можете ли ви појаснити, шта би то у рату био "симпатизер" једне од зараћених страна. Не ради се о симпатији у основној школи, нити да је неко симпатизер филмског жанра... У рату симпатизер једне стране, обично служи и помаже тој страни на разне начине, што противничку најчешће кошта живота, (извини, између твог и свог живота, бирам свој) а у коначници могућег губитка рата и неостварења циљева за које се дају животи. Зато према тим "симпатизерима" у рату не треба имати милости. Нпр. партизани су ту били немилосрдни, док су четници били прилично благи, углавном се држећи прописаних процедура поступања у рату, написаних за губитнике. То ми је највећа замјерка четницима. Требали су (а могли су) ликвидирати 100 пута више "симпатизера".