03-08-2014, 12:59 PM
(01-08-2014, 02:30 AM)Милослав Самарџић Пише: Ватра, не може се свака ситница проглашавати фалсификатом. То је крупна реч. Зна се шта је фалсификат.Суштина је да сте ви кренули од већ готове тезе, нашли два списка који нису то што тврдите да јесте, и тиме "доказали" своју тезу. Исправан поступак би био да се поброје сви активни предратни официри на обе стране, и онда донесе закључак.
Овде чак није у питању ни давање погрешног контекста, јер се суштина не мење додавањем ни 14 ни 114 официра.
Просто, не можете оспорити факат да су комунисти/партизани били аматерска, а четнички професионална војска. У ствари, Ви то и не чините и у ствари Ваша теза уопште није јасна?
Иначе, та петиција није само петиција, јер је очигледно да су њу потписали сви битни официри. Занимљиво би било знати зашто нема тих 14 и још неких?
Очигледно је да су ових 29 језгро, али не у командом смислу, јер су официри тамо гурани у страну, али ово све је друга тема.
Прва је како можете рећи да је нешто фалсификат, кад сви знају шта значи реч фалсификат? Уосталом, објавио сам и књигу о комнуистичким фалсификатима, дао сам примере како секу слике, прекрајају, фалсификују потписе и документа, итд. То су фалсификати. Ово у мом случају може бити само грешка, и то небитна.
После може да се дискутује колико је то уопште добар метод јер није вођен рат за који су официри обучавани.
Наравно да јесте фалсификат, и то не грешком него са предумишљајем.
-----
Кад смо већ код тога, по називу теме питање за г. Самарџића:
Како то да се у његовим делима нађе толико нетачности и фалсификата?
- да ли су му подметнути лоши документи или слике?
- како то да није препознао да нешто није у реду са њима? Можда зато што то одговара његовом ставу?
- Како је објављена наводна слика мртвог Драже, на којој није он?
- Или слика где шпански борци прелазе француску границу проглашена за Југославију, годину дана касније?
- Или амерички документ који наводи да је 1088 авијатичара евакуисано из Југославије до октобра (732 од партизана и 356 од четника, имам тај документ), код Самарџића постаје 700 од четника?
- непостојећа Крамерова изјава "из архива ЦИА" о заробљених 1500 Немаца код Крушевца октобра 44-те.
- или рецимо потпуно произвољне тврдње како су четничке шифре биле непробојне, а партизанима су читали све поруке? Имам и за ово документе који говоре другачије, а које М.С. очигледно није консултовао.
Да не набрајам даље...
Како је могуће да вам се оволика количина нетачности поткраде у делима?